KRISTIANSAND : – Vi vet at mellom 300 og 400 ungdommer var samlet ved 3. Stampe, og at masseslagsmålet startet ved at to personer begynte slåss. Deretter blandet en rekke andre seg inn i det som skjedde. Det hele eskalerte kraftig, forteller politibetjent Hans Martin Skovly til fvn.no. Utgangspunktet for slåssingen skal være uenigheter og krangling mellom en gruppe ungdommer fra Vennesla og en gjeng fra Kristiansand.

Like rundt klokka 23 ble det avfyrt et skudd i området. Dette var fra en plombert pistol med løskrutt. 17-åringen som avfyrte skuddet har tilstått, og blir løslatt av politiet i dag mot meldeplikt.

– En 15 år gammel gutt ble utsatt for grov vold nær det røde huset ved 3. Stampe antakelig i forbindelse med slåssingen. Politiet er opptatt av å få tak i personer som kan ha sett voldsutøvelsen mot denne gutten, som fikk kjeven brukket og er innlagt på kjeveortopedisk avdeling ved Sørlandet sykehus Arendal. 15-åringen var iført en blå strikkejakke, og hadde en mørkeblå t-skjorte under. Han hadde en kakifarget bukse og er snauklipt, og cirka 160 centimeter høy, forteller Skovly.

Etter hvert trakk ungdommene ned mot sentrum av Kristiansand. Ved Slottskvartalet ble en 17 år gammel mann fra Vennesla knivstukket av en 17-åring fra Kristiansand like etter klokka 23.35. En time senere slo den sammen 17-åringen til en 19 år gammel gutt fra Vennesla med en stein utenfor Leopold i Vestre Strandgate. I Kristiansand tingrett erkjente 17-åringen straffskyld for disse to episodene da han ble fremstilt for varetektsfengsling tirsdag siktet for legemsbeskadigelse. Han er også siktet for å ha knivstukket en annen person i august i fjor. Denne personen ble påført skader slik at han ble sydd med 60 sting og ble operert i tommelen i høyre hånd. Offeret er fortsatt sykmeldt.