AGDER: Til uken er det meldt høye temperaturer på sørlandet. Vakthavende meteorolog Håkon Mjelstad ved Meteorologisk institutt sier temperaturen kan komme opp i 20 grader.

— Det er gode muligheter for å nå 15 grader, men ligger forholdene til rette for det ser jeg ikke bort ifra at vi kan nå 20 grader, sier han.

Dette skaper imidlertid utfordringer for skitrekkene i regionen. Ifølge Yr.no kan Hovden skisenter vente seg temperaturer opp mot ti grader i løpet av påsken.

Positiv

Men Anund Nomeland ved Hovden skisenter er positiv til påskeuken.

— Vi er ved godt mot, vi har rundt 40 cm snø og prøver å gjøre det vi kan for å holde på den. Vi salter snøen og vi sørger for å drenere vannet vekk fra løypene, sier Nomeland.

Men alpinentusiastene bør være tidlig i trekket.

— Det gjelder å være tidlig for å få det beste føret. I 13-tiden blir snøen slapsete og må saltes på nytt, sier han.

Garanterer sol

På Brokke Alpinanlegg er det skralere i bakken. Ifølge daglig leder Jan Wojtaszek varierer snødybden fra 2 til 60 cm.

— Vi har helt greit påskeføre, men vi tar det tre dager om gangen. Nå skal bakken være oppe de neste tre dagene i alle fall.

Men med varslede temperaturer opp til 12-13 grader, tror Wojtaszek likevel det kan være lurt å ikke planlegge alt for mye skigåing i påskeferien.

— Jeg har skrevet på facebook at det nok er en god anledning til å sole seg foran hytteveggen. For sol kan vi garantere hver dag, fem dager fremover, sier han.

Ekstremvær

Selv om påsken kommer lovlig sent i år, tror ikke Wojtaszek at det er tidspunktet som ødelegger for skiføret.

— Nei, vi har hatt fulle løyper så sent som 1. mai tidligere år, uten at det har vært en eneste bar flekk. Det er vel heller været som er litt ekstremt, sier han.