STEINKJER: Det var i fjor sommer at en sørlending skulle fordele arv etter konas avdøde mor. En del av pengene skulle til en kvinne i Nord-Trøndelag, men ting gikk ikke etter planen.

Ifølge Trønder-Avisa ringte mannen et telefonnummer kvinnen tidligere hadde disponert. Nummeret var imidlertid overtatt av en annen mann.

– Både nummer, navn og dialekt stemte. Vi var helt sikre på at vi snakket med rette person, sier den forsmådde sørlendingen til Trønder-Avisa.

Hadde lagt seg

Da mannen i andre enden av telefonlinja hørte om arven på 687.870 kroner forklarte han at kvinnen som var arving akkurat hadde lagt seg til å sove.

Etter å ha sendt flere tekstmeldinger fram og tilbake oppgav rusmisbrukeren i Steinkjer et kontonummer. Kontoen ble disponert av en kompis som var på besøk.

Pengene forsvant like nesten like kjapt som at de var kommet inn på konto. De to trønderne betalte ned narkogjeld og tok en rask tur til Danmark.

Dyr tabbe

– Vi gikk fem på, og det er veldig bittert. Min kone må nå overføre sin andel av morsarven til kvinnen som skulle hatt pengene de to rusmisbrukerne fikk, sier sørlendingen til Trønder-Avisa.

Da underslaget ble oppdaget ble saken anmeldt ved Kristiansand politistasjon. Nylig var saken oppe i Inderøy tingrett og retten mente at det var bevist utenfor enhver tvil at rusmisbrukeren var skyldig i grovt underslag.

Trønderen ble dømt til fem måneders fengsel og 687.870 kroner i erstatningskrav.