KRISTIANSAND: Det er med glede at vi nå kan meddele at leserne fra og med i dag på nytt kan debattere under sakene på våre nettsider.

18. november i fjor forsvant debatten fra fvn.no sine sider på grunn av flytting av servere. I forbindelse med flyttingen oppstod det en uventet feil. Det var ventet at feilen ville bli rettet opp igjen i løpet av noen dager, men slik gikk det ikke.

— Det er flere grunner til at det har tatt oss så lang tid å få debattløsningen på plass igjen. Hovedgrunnen er de tekniske problemene som oppstod når vi flyttet servere, men vi har også brukt tid på å diskutere hvilken debattløsning som vi skal velge, og hva slags debatt vi ønsker på våre nettsider, sier avdelingsleder for multimedier i Mediehuset Fædrelandsvennen, Christian Storjord.

Logg inn med Facebook

Men nå har valget falt på en åpen debattløsning der brukerne kan logge seg på med et alias.

— De kan også velge å logge seg på med sin Facebook- eller Twitter-konto, forteller Storjord.

Han har et håp om at den nye debatten blir en bred og konstruktiv debatt.

— For å få det til er det nødvendig at vi overvåker debatten, og vi vil slette innlegg som går over streken.

Det er ikke alle saker som det vil være mulig å debattere. Blant annet vil artikler som omhandler dødsulykker og saker av mer alvorlig karakter være stengt for debatt.

Prøveperiode

Løsningen vi har valgt er fersk og enkelte kan oppleve tekniske feil eller problemer. Dersom du har problemer med å debattere, håper vi at du tar kontakt med oss på mail tips@fvn.no eller telefon 03811. Mens vi tester løsningen vil debattmuligheten kun være tilgjengelig på enkelte saker.