ARENDAL: Leder for krimteknisk enhet i Agder politidistrikt, Gunstein Kallhovd, bekrefter overfor Fædrelandsvennen at identiteten til de to mennene fremdeles er ukjent.

— Det er riktig. Ingen av dem hadde identifikasjonspapirer, men vi har sikret oss fingeravtrykk og prøver de mulighetene vi har lokalt. Hvis vi ikke kommer noen vei i løpet av kvelden eller natta, vil vi sende saken videre til Oslo, sier Kallhovd.

Sender prøver til Oslo

Politiet vil da sende inn en pakke med fingeravtrykk, dna-prøver og tannstatus som vil bli undersøkt ved Folkehelseinstituttet.

— Det vil bli foretatt en full gjennomgang av personene, med søk i politiets systemer og andre systemer, sier Kallhovd.

Ulykken skjedde like etter klokken 09.00 mandag. De to mennene kjørte på samme motorsykkel, en rød Yamaha, og traff et midlertidig trafikkskilt som sto på midtrabatten ved utkjøringen fra tunnelen. De to mennene ble funnet ved trafikkskiltet, mens motorsykkelen lå 40 meter lenger borte.

msy-2.jpg Foto: Kjartan Bjelland/F drelandsvennen

Ingen meldt seg

Ifølge Kallhovd har ingen pårørende meldt seg for politiet i løpet av mandagen.

— Etter det jeg kjenner til er det ingen som har meldt seg, sier Kallhovd.

- Har dere noen formening om mennene er norske eller utenlandske?

— Det har jeg ikke lyst til å si så mye om. Vi bruker våre interne kilder og kollegaer som har god personkunnskap i distriktet. Vi har også sendt en henvendelse til Kripos. Vi håper at vi gjennom materialet vi har sendt til Kripos kan klare å få svar, sier Kallhovd.

msy-4.jpg Foto: Kjartan Bjelland/F drelandsvennen

Ønsker rask beskjed til pårørende

Kallhovd opplyser at søket i diverse systemer er et omfattende arbeid og at det trolig ikke foreligger noe svar før tirsdag.

— Er det problematisk at identifiseringen tar lang tid, med tanke på at pårørende da ikke kan få beskjed?

— I utgangspunktet ønsker vi at de skal bli identifisert så fort som mulig, slik at vi kan viderebringe beskjed til pårørende. Nettopp derfor har vi benyttet de mulighetene vi har lokalt til å få en rask identifikasjon. Vi ønsker jo å få formidlet beskjeden raskt, sier Kallhovd.