Folksomt høstmarked på Bortelid

Hyttefolk og tilreisende strømmet til årets høstmarked på Bortelid. Der kunne de blant annet sikre seg en utstoppet gaupe til 19.000.

Publisert

Folksomt: God stemning og mange folk på høstmarkedet på Bortelid. Arrangør Satu Koski er svært fornøyd med arrangementet. Foto: Tor Mjaaland

Mangfold: Alt fra utstoppede dyr til drops får du tak i på høstmarkedet på Bortelid. Foto: Tor Mjaaland

Stoppet ut: Frister det med et elghode? Eller kanskje en rev i stua? Foto: Tor Mjaaland

utstopp.jpg

Lotteri: Ikke noe marked uten lotteri. Foto: Tor Mjaaland

ÅSERAL: — Vi har hatt veldig mange folk, flere enn i fjor, så dette har gått veldig bra, sier Satu Koski, daglig leder i Åseral hytteservice og hovedarrangør av det sjuende høstmarkedet i hyttebygda.

Cirka 60 utstillere og selgere deltok på årets marked ved Bortelidseter. Markedet varte hele lørdagen, og det var tilløp til trengsel på parkeringsområdet.

Elg og drops

Her kunne de besøkende sikre seg utstoppet gaupe (19.000 kroner), utsoppet rev (5500 kroner), elghode (8000), malerier, drops, strikk, sukkerspinn og mye mer. Av aktiviteter kunne folk sysselsette seg med hesteskokasting, bruskassestabling, pilkast og helikoptersightseeing, for å nevne noe.

— Utstillerne sier det har vært veldig bra. Jeg tror det var mange tilreisende her, for jeg har sett veldig mange ukjente. Jeg tror faktisk det var ganske mange setesdøler også. I tillegg til hyttefolk, selvsagt, sier Koski.

Dugnad

Lørdag kveld blir det dans. Så er det tid for hvile etter strevsomme uker for Koski og de andre arrangørene.

— Det er veldig mye arbeid med å arrangere noe sånt, vi har sikkert brukt flere hundre dugnadstimer for å få til dette for hyttefolka. Det er veldig gøy, men du blir sliten etterpå, sier Koski fornøyd, før hun må gå for å bidra i lotteritrekninga.

Publisert