MARNARDAL: — Du er nettopp ansatt som den nye – og første – lederen av Frivilligsentralen i Marnardal kommune. Hvordan har du det?

— Det synes jeg er spennende. Det er allerede mye bra frivillighet i bygda, og det er et godt utgangspunkt. Jeg har lyst til å høre folks behov og ønsker, og kommer nok til å innta en lyttende posisjon i starten. Jobben min blir å koordinere det frivillige arbeidet.

Glede andre

— Hvorfor ville du ha jobben?

— Jeg har vært frivillig i mange sammenhenger, og vet hvor avgjørende det er med frivillig innsats. Jeg synes det er viktig at vi heier på de frivillige.

— Hvorfor er frivillighet viktig?

— Jeg tror alle har et ønske om å bety noe for andre, det å kunne glede andre ligger dypt i oss.

Lærer på Bjelland

— Hva opptar deg i hverdagen?

— Jeg arbeider som lærer ved Bjelland skole, en jobb jeg trives svært godt med og som jeg skal kombinere med stillingen ved Frivilligsentralen. Jeg jobber med innvandrere, og ser hvor mye de har å bidra med. Selv er jeg innflytter fra Vennesla til Øyslebø, og vet litt om hvordan det er å komme til et nytt sted. I mange år arrangerte jeg babysang, og har vært speiderleder, vel-leder, foreldrekontakt og drevet nattkafé. Jeg er også aktiv i menighetsarbeid.

Veldig sosial

— Hvem møter vi når vi møter Målfrid Heimdal Fossestøl?

— Jeg er en positiv person, positiv til mennesker og glad i å få ting til å skje. Jeg er også veldig sosial.

— Hva er en god dag for deg?

— Det er å stå opp tidlig for å få tid alene og gå en tur. Jeg liker å møte mennesker og være sammen med andre. En god dag for meg er når jeg vet at jeg har gjort dagen lettere for noen.

Snakke positivt

— Hva er oppskriften på å gjøre dagen god for andre?

— Jeg har erfart at det ikke skal så mye til. Vi kan være obs på hva som slipper ut av munnen vår, og være bevisste på å snakke positivt. Fremsnakking er bra.

— Du kan reise hvor du vil. Hvor går ferden?

— Da har jeg veldig lyst til å ta med meg familien til Israel. Det er et land jeg er veldig glad i, og som har mye fascinerende historie.