KRISTIANSAND: — Trailersjåføren har innrømmet å ha oversett den doble sperrelinja på broa, sier etterforskningsleder ved Kristiansand politistasjon, Geir Hansen, til fvn.no.

På feil kurs

Det var ved 00.30-tiden natt til torsdag politiet fikk melding fra andre trafikanter om vogntoget som kjørte mot kjøreretningen i Baneheiatunnelens vestgående løp.

Etterforskningsleder ved Kristiansand politistasjon, Geir Hansen.

— En kvinne meldte fra om at hun nesten hadde fått et vogntog i fanget, sier Hansen.

Gjorde flere feil

Før den 34 år gamle svenske mannen innså hva han hadde gjort, var det for seint, og han og vogntoget var fanget på feil side av midtdeleren.

— Sjåføren erkjenner at han, i tillegg til å ha krysset den doble sperrelinja, også overså skiltet med informasjon om påbudt kjøreretning på stedet, sier Hansen.

Oppgitt distriksveisjef

Johan Mjaaland, distriktsjef i Statens Vegvesen i Vest-Agder, synes episoden er skremmende.

— Jeg tenker jo mitt. Det er ganske utrolig hva enkelte kan få til, og det er skremmende at han har vært så uoppmerksom som han må ha vært, kommenterer Mjaaland.

Distriktsvegsjef Johan Mjaaland

Vegsjefen mener skiltingen på stedet er god nok, med dobbel sperrelinje i veibanen, og skilt som forteller om påbudt kjøreretning.

— Skiltingen skal absolutt være tilstrekkelig og etter regelverket, og jeg ser på denne episoden som en klassisk førerfeil, sier Mjaaland.

- Hva anbefaler du sjåfører å gjøre dersom man først har kjørt feil?

— Stopp med en gang, og gjør alt du kan for å gjøre andre oppmerksomme på at du har kjørt feil, sier Mjaaland.

Nå er Mjåland glad for at episoden ikke endte med en alvorlig ulykke.

— Det som er ekstra skummelt akkurat på dette stedet er at man kommer ut i en venstrefil hvor bilister kanskje er i ferd med å kjøre forbi annen trafikk, sier vegsjefen.

Ikke dagligdags

Etterforskningsleder Hansen sier at politiet ser alvorlig på hendelsen. Det er samtidig ikke første gang noe liknende skjer.

— Man skal kunne kjøre trygt i Baneheiatunnelen, uten å risikere at et vogntog skal komme brasende mot deg, mener Hansen.

Reaksjon ikke bestemt

Saken er nå formelt anmeldt.

— Han er villig til å vedta forelegg for overtredelsene han er skyldig i, sier politiets Geir Hansen.

Politijurist Carl Henning Leknesund, som er satt opp til å ta svenskens sak videre, hadde fredag formiddag forløpig ikke fått papirene på sitt bord.

— Mannen har fått inndratt førerkortet, og har per nå midlertidig kjøreforbud, sier Leknesund.