FYRESDAL: Letemannskaper har lett gjennom hele natten, men har ikke funnet kvinnen, som er savnet fra en hytte i Øvre Birtedalen i Fyresdal.

Ved 13-tiden leter i overkant av 70 mannskaper, hovedsaklig fra Sivilforsvaret og Røde Kors, etter kvinnen.

— Det siste er at vi leter etter henne med uforminsket styrke, sier operasjonsleder Vidar Aaltvedt ved Telemark politidistrikt til fvn.no ved 11-tiden.

(Les mer under bildet)

Vitner i området skal ha funnet et lokk til en bærbøtte, noe som stemmer overens med observasjoner gjort av andre vitner.

— Det er fortsatt håp om å finne 73-åringen i live, og vi kommer til å lete til vi finner henne, sier lensmann Odd Skeivoll i Fyresdal, til Telemarksavisa.

Savnet siden fredag

Kvinnen, som er fra Grimstad, ble meldt savnet like over midtnatt natt til mandag, og er sist sett fredag kveld.

— Det har vært leting med hundeekvipasjer og personell fra Sivilforsvaret i hele natt, opplyser operasjonsleder Elise Gotliebsen ved Telemark politidistrikt til fvn.no.

Politiet har i løpet av tirsdagen fått inn flere tips om hvor kvinnen pleier å gå på tur. Verken kvinnen eller hennes eiendeler er så langt funnet.

Forsterker letingen

Utpå formiddagen vil man sette inn styrker fra Røde Kors.

Flere vitner kontaktet mandag politiet og fortalte at de har sett en kvinne som kan være den savnede. Tipsene har derimot ikke gitt gjennombrudd i saken.

— Vi er fortsatt interessert i å komme i kontakt med folk som kan ha observert noe i forbindelse med saken, sier Gotliebsen, og oppfordrer publikum til å tenke nøye etter hva man eventuelt har sett.

Signalement

Den 73 år gamle kvinnen har grått, kort hår, og er liten av vekst. Da hun forsvant skal hun ha vært ikledd mørkeblå regnfrakk, og trolig støvler.