VENNESLA: — Veldig bra at kommunestyret vedtok dette mandag kveld. Jeg er stolt. Mange snakker om kulturhus og planlegger. Vennesla gjør noe med det, sier ordfører Torhild Bransdal.

Hennes KrF, samt Sp og Ap støttet ekstrabevilgningen som gjør at Vennesla kommune kan inngå kontrakt med Vennesla Entrepenørforretning. Byggingen kan dermed starte.

Høyre og Frp stemte mot forslaget. De ville beholde en maksimal ramme på 53 millioner for prosjektet. Partiene ville stoppe hele kulturhusprosjektet, som de mener blir altfor dyrt.

— Vi har snakket med forretningsfolk som bygger i Vennesla nå. Vi kunne kjøpt oss inn på gateplan i ett nybygg for mellom 20 og 30 millioner kroner. Da kunne vi fått et moderne bibliotek, sier Frps Line Vennesland.

Dagens bibliotek har vært drevet på dispensasjon fra 1968. — Men kulturhus kan vi droppe. Vi trenger det ikke. Jeg minner om at kalkylen lød på 37 millioner for to år siden. Nå er prisen 71 millioner, og spaden er ennå ikke i jorda, sier Vennesland, mens Bransdal synes Høyre og Frp kom med et merkelig og dårlig fundert forslag.

DISKUTÉR: Er det verdt pengene?