01_Skrog_bygges.jpg
02_Skrog_ferdig.jpg
13_ferdig_lakkert.jpg

ARENDAL: I høst har Redningsselskapet bedt folk stemme fram Norges fineste båter. Totalt 54 bidrag har vært med i konkurransen. 4. november ble konkurransen avsluttet med «Gudrun» på topp.

Ifølge Agderpostenvar det datteren til Kårfinn Hatlevoll som meldte farens båt på i konkurransen.

-Jeg synes det er Norges fineste båt, og tenkte at det var gøy å kunne stille den opp mot andre fine og uvanlige båter. Det finnes jo bare én av den i hele verden, sier Marie Hatlevoll.til Redningsselskapet.

Generalsekretær i Redningsselskapet, Rikke Lind, sier de arrangerer konkurransen fordi de mener fine båter som oftest også er trygge båter.— Norge er en sjøfartsnasjon, og de fleste nordmenn har en tilknytning til sjøen. Gjennom kåringen ønsker vi å oppmuntre til det gode båtliv, samtidig som vi mener at en fin båt som regel er en velholdt og trygg båt,sier Lind.

I utgangspunktet hadde Hatlevoll tenkt å bruke tre år på å bygge båten. Men det ble i stedet åtte år og 7000 arbeidstimer. I sommer kunne han endelig sjøsette båten. Båten er 34 fot og går i 33 knop.

— Den er bygget av 75 til 80 prosent furufinér med et fire-fem millimeter tykt lag med mahogni på utsiden, sa Hatlevoll til Fædrelandsvennen i sommer.

Skroget er tegnet etter modell fra flere eksisterende tegninger, mens en illustratør har designet overbygget. Han anslår at han har brukt 1,2 millioner kroner på å bygge båten.