Ferdigstiller: Mannskap fra Montera arbeidet onsdag med å ferdigstille fotoboksene i bunnen av tunnelen for ny bruk. Foto: Irene Svozilik

KRISTIANSAND: — Jeg har ikke noen konkret dato, men det skal være ferdig montert til bruk etter ferien, opplyser avdelingsdirektør i Statens vegvesen Johan Mjaaland til Fædrelandsvennen.

De siste dagene har mannskap fra Otera montert to av de i alt fire nye fotoboksene som skal benyttes når det innføres gjennomsnittsmålingen i Flekkerøytunnelen til høsten.

De to fotobokser står nå ferdig montert i hver kjøreretning på øysiden av tunnelen. To til skal monteres på vågsbygdsiden av tunnelen.

Onsdag formiddag arbeidet mannskapet med å ferdigstille fotoboksene i bunnen av tunnelen for den nye gjennomsnittsmålingen.

Mannskapet som Fædrelandsvennen var i kontakt med er ikke i tvil om at noe må gjøres for å redusere farten.

— Det kjøres fort her, bemerkes det i det en bil gasser på og foretar en forbikjøring i bunnen av tunnelen.

Når kameraene er ferdig montert skal det måles i begge retninger fra toppen til bunnen. Ifølge Stein Otto Andersen, senioringeniør i Statens vegvesen, blir prosjektet i Flekkerøytunnelen et prøveprosjekt.

Fra før av er det to gjennomsnittsmålinger i Region sør; én på E 18 i Telemark og én på riksvei 7 i Buskerud. Dette blir altså den første gjennomsnittsmålingen i Agder. Men målingen skal ikke foregå kontinuerlig.

Ifølge leder for forvaltningsseksjonen i Statens vegvesen Region sør, Tordis Vandeskog , skal de nye kameraene skrus av og på. Men når de først er på, tar de bilder av alle bilene. Derretter måles gjennomsnittsfarten til alle bilene.