KRISTIANSAND: Køen var lang utenfor det nye varehuset i Sørlandsparken torsdag morgen. Klokken 0700 fikk entusiastene endelige slippe inn. Åpningen gikk på skinner og sjefen er storfornøyd.

— Vi er veldig godt fornøyde med gårsdagen, og den gikk som en drøm. Vi hadde forventet oss mellom tre og fire tusen besøkende, men det kom ganske mange flere enn det, forteller Monika Nævisdal som er varehussjef.

F rykter ikke konkurranse

Varehussjefen på Bohus Kristiansand tar det ikke tungt at det er kommet enda et varehus til Sørlandsparken.

— Vi mener vi har det beste utvalget, de beste prisene og ansatte med mye kunnskap om møbler. Vi har 15 års erfaring og stiller derfor mye sterkere enn et helt nyoppstartet varehus. Vi har hatt bra vekst helt siden i sommer og vi ser ingen grunn til at den skal stoppe nå, forteller Morten Finstad som er varehussjef på Bohus.

Også på Skan Møbler er de positive til at det har kommet enda en konkurrent.

— Vi er glade i konkurranse og tror ikke det vil være negativt med et nytt varehus. Vi tror at det vil kunne trekke enda flere folk til område som igjen vil være positivt for oss, sier varehussjef Karstein Abildgaard hos Skan Møbler.

Taktisk plassering

Living valgte å plassere seg i Sørlandsparken nettopp for å få alle konkurrentene rundt seg.

— Vi er jo sånn alle, at vi liker å kikke på flere ting, før vi bestemmer oss, når vi skal handle møbler. Vi bestemmer oss ikke med en gang og vil se så mye som mulig før vi bestemmer oss. Her har folk mulighet til nettopp dette. Og det er den kunden liker best som vinner, sier Nævisdal.

Fornøyde kunder

May Britt Vatne fra Froland var en av dem som hadde tatt seg turen til Sørlandssenteret for å handle julegaver, mye av handelen tok hun på Living. Hun tror at det vil bli mer konkurranse mellom de ulike møbel- og interiørvarehusene i Sørlandsparken nå som det er kommet enda ett

— Jo flere, jo mer konkurranse. Det fører jo til at de blir nødt til å ha en del kampanjer for å trekke folk til sine varehus, sier Vatne. Tilbud og lave priser har hun ingenting imot.