GRIMSTAD: Det var 2. august i fjor at den tiltalte 65-åringens bil traff en 15-åring. Gutten kjørte longboard på fortauet, men ble truffet etter at bilisten kjørte deler av bilen opp på fortauet. (Les rettens oppsummering av saken til høyre.)

15-åringen ble truffet og ble påført skader. Ansiktet ble synlig skjevt, to tenner ble slått inn mot ganen, han ble påført mange brudd i ansiktet, hjernerystelse, åpent brudd i underkjeven, kutt under haken og slo seg kraftig.

Ifølge Agderposten ble gutten påført over 30 brudd i ulykken.

Betydelig skade

Tiltalte (65) ble tiltalt for å ha gjort betydelig skade ved bruk av bil og for å ikke ha vært tilstrekkelig aktsom i trafikken. I retten sa mannen seg ikke skyldig på begge tiltalepunktene, men ble ikke trodd.

65-åringen fikk deler av bilen opp på fortauet og traff dermed gutten. Han fortsatte mange meter før han bremset.

I retten forklarte den tiltalte mannen at han så en skygge og deretter så 15-åringen komme gjennom lufta. Verken vitner eller den tiltalte 65-åringen har kunne forklare hvorfor bilen endret retning og kjørte opp på fortauet.

– Retten finner dessuten at tiltalte ikke bare var uoppmerksom da ha svingte brått og kjørte opp på fortauet, men at denne uoppmerksomheten fortsatte ved at han først ikke bremset etter å ha entret fortauet, og at han ikke bremset før etter at han hadde truffet fornærmede med bilen. Dette innebærer etter rettens oppfatning at tiltalte har vært uoppmerksom i et tidsrom lengre enn det som kan karakteriseres som et øyeblikks uoppmerksomhet, skriver retten i dommen.

60.000 i oppreisning

Retten la til grunn at 65-åringen hadde kjørt på gutten og påført ham store skader.

Aust-Agder tingrett skriver i dommen at tiltalte har utvist en alvorlig svikt i de krav som må stilles til ham som sjåfør.

Straffen ble satt til ubetinget fengsel i 21 dager, 60.000 kroner i oppreisning til 15-åringen, 5000 kroner i saksomkostninger og halvannet års tap av førerretten.