TRONDHEIM: — Vi må tørre å ta en uopoulær debatt, sa Kvelland i den politisike debatten på Venstres landsmøte i Trondheim.

Hun mener dagens kommuner er for små. Færre og større kommuner vil gi innbyggerne bedre tjenester, ifølge Kvelland, som sitter i Venstres landsstyre.

— Større kommuner er ikke nødvendigvis billigere i drift, men de har sterkere fagmiljøer og lettere for å rekruttere kompetent arbeidskraft, sa Kvelland.

Hun mener også færre kommuner vil bety bedre folkestyre.

— Større kommuner kan samle makten og styringen i ett kommunestyre – og ikke i en stor mengde interkommunale samarbeid og regionråd, sa Kvelland, som har lang erfaring fra Mandal bystyre.

Hun mener de som står på Venstres lister på Sørlandet må tørre å ta denne debatten. Og varslet at hvis sammenslåinger ikke skjer frivillig, må Stortinget gripe inn.

— På ett tidspunkt må noen si at frivillig sammenslåing skal skje innen de neste to eller tre årene. Etter det er det andre som kommer til å tegne kartet for oss. Skjer det ikke frivillig, er det Stortingets ansvar å gjennomføre en kommunereform for å sikre en god offentlig sektor, sa Kvelland.