VALLE:

– Nå har vi grunnfinansieringen på 10,5 millioner kroner i orden. 80 prosent av dette er privat kapital som grunneierne i Brokke har skutt inn gjennom salg av hyttetomter. Aust-Agder Næringsselskap har bidratt med aksjer for 2,5 millioner kroner og Valle kommune har stilt til rådighet 2 millioner under forutsetning av fullfinansiering.

Det er Valle-ordfører Bjørgulv Sverdrup Lund (H) som strålende fornøyd kunne fortelle dette til Fædrelandsvennen søndag.

1.100 meter

Daglig leder ved Brokke Alpinsenter, Jan Wojtaszek er godt fornøyd nå som planene fra tegnebrett og detaljplaner kan realiseres.

– Vi vil bygge en treseters stolheis helt til toppen av bakken. Den blir 1.100 meter lang og skal betjene alle bakkene. Stolheisen skal gå parallelt med skitrekket, på østsiden, sier Wojtaszek.

Wojatszek forteller at alpinsenteret er i forhandlinger om å få kjøpt en brukt stolheis fra Østerrike.

Hvor mye mer enn 10,5 millioner kroner som stolheisen vil komme på, vet ikke Lund og Wojtaszek enda.

– Men vi har interne kalkyler og tror vi er ganske nær nå, sier Lund.

Butikk og restaurant

– Den nye stolheisen vil bety mye for oss. I bransjen regner vi med at en slik investering som høyner kvalitet og komfort i anlegget vil bidra til 30 prosent omsetningsøkning. Det regner vi med at vil skje her også. Ikke minst siden vi stadig selger svært godt med nye hyttetomter her, sier Wojtaszek.

Som følge av dette tror den daglige lederen og ordføreren at det vil komme både butikk og restaurant like ved alpinsenteret og fjell-landsbyen i Brokke.

I 2011 regner Wojtaszek med at Brokke Alpinsenter vil omsette for 6 millioner kroner. Alpinsenteret hadde sitt første driftsår vinteren 2004/2005.