LILLESAND: — Jeg er ikke noen golfspiller altså, så du må vise meg litt, sier ordfører Arne Thomassen med et godt grep om golfkølla.

Han var i dag deltager i det som blir kalt verdens lengste golfturnering - «611 - Slå et slag mot kreft». Kampanjen er et initiativ fra idrettsmannen og golferen Tom Frode Wallin, som har fått påvist nyrekreftdiagnose med spredning. Målet er å slå en golfball fra rom 611 på Radiumhospitalet og helt opp til Nordkapp.

30. april begynte ballen å rulle på sykehuset. Fredag morgen ankom den Lillesand, og i løpet av dagen slås ballen via gamle E 18 til Kristiansand.

200 kroner

Onkelen til kreftsyke Wallin, Gunnstein Fretheim, reiser landet rundt i følge med golfballen.

— Nevøen min hadde valget om å gi opp eller å finne på noe som kunne hjelpe andre i samme situasjon. Han valgte det siste og kom med sprøe ideen om å slå en golfball langs kysten fra Oslo til Nordkapp, sier Fretheim.

Hvem som helst kan være med å slå ballen. Det koster da 200 kroner for et slag. Inntektene går til å hverdagen til kreftsyke bedre, blant annet gjennom forkjellige tiltak for å bedre deres livskvalitet.

- Rørt

— Jeg blir rørt av slike initiativ og er glad for å kunne være med å bidra, sier Thomassen.

Med et treffsikkert slag sender han så ballen under en bil på parkeringsplassen i Lillesand, og 20 meter nærmere Nordkapp.

Kampanjen er beregnet å ta om lag to måneder.