ARENDAL: Kjørte båt med 1,84 i promille

22.01: På Barbu brygge blir en rimelig påseilet mann (65) stoppet, og deretter anmeldt for promillekjøring med båt. Utåndingsprøven viste 1,84 i promille.

MANDAL: Kjørte med ugyldig førerkort i 25 år

16.43: På E 39 ved Mandal fikk politiet melding om klønete kjøring, og stoppet den kvinnelige sjåføren (45) fra Nigeria: – Tipset gikk ut på at hun kjørte vinglete og varierte stort i hastighet. Da hun møtte lastebiler stoppet hun nesten opp, da blir det fort kø og irritasjon, forklarer operasjonsleder Per Kristian Klausen i Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen.

Kvinnen kjørte vestover og er hjemmehørende på Østlandet. Hun hadde nigeriansk førerkort og har kjørt med det i Norge i 25 år. Men det er altså ikke godt nok.

MANDAL: Kullseilte

15.30: En båt kullseilte utenfor Mandal. Seileren ble plukket opp etter ti minutter takket være nødmelding gjennom VHF-radio.

KRISTIANSAND: Krasjet i husvegg

12.25: En bil krysset gaten og kjørte inn i en husvegg. Førerkortet ble beslaglagt. Les egen sak.

LILLESAND: Kjøring uten førerkort

11.09: En bilfører ble anmeldt for kjøring uten gyldig førerkort i en trafikkontroll ved Storemyr. Ingen reaksjoner utover dette.

GRIMSTAD: Hittet hund

10.47: På Fevik er det funnet og tatt vare på en liten hund. Eier kan kontakte politiet på telefon 02800.

KRISTIANSAND / SONGDALEN: Trafikkontroll

10.45: Promillekontroll ved Brennåsen, Vågsbygd og Lund førte til null reaksjoner.

KRISTIANSAND: Utsatt for vold

04.28: En mann ble utsatt for vold i Markens gate og kjørt til legevakta med kutt i hodet. Tre ukjente gjerningspersoner løp fra stedet mot Tresse. Sak ble opprettet. Ifølge operasjonsleder har det muligens vært en foranledning for voldshendelsen.

VALLE: Vold og trusler

03.27: En person ble pågrepet og arrestert etter å ha utøvd vold og oppført seg truende. Sak opprettet.

– Det er en person som har slått til og dyttet en annen person, og generelt hatt en oppførsel som er truende og som vi tror ville eskalert om vi ikke kom til stedet, forteller operasjonsleder John Repstad og legger til:

– Han er på vei inn til arresten nå. Som kjent er det jo en lang tur ned til byen.

KRISTIANSAND: Urinering

02.50: En mann ble innbrakt for å ha urinert i uterestauranten til en av byens utesteder i Markens gate.

KRISTIANSAND: Ikke etterkommet pålegg

02.05: En person i Tollbodgata ble innbrakt for ikke å ha etterkommet pålegg fra politiet. Sak opprettet.

KRISTIANSAND: Slo ned vakt

01.19: En person er pågrepet etter at han slo ned en vakt på et utested i sentrum fordi han ble nektet adgang på grunn av beruselse.

– Mannen i 20-årene dyttet først en vakt før han sparket til en annen, som fikk såpass smerter at han måtte gå fra jobb og oppsøke lege, forteller Repstad.

Gjerningsmannen har overnattet i arresten og vil bli avhørt utover dagen.

– Hvor alvorlig er hendelsen?

– Det er ikke vold mot offentlig tjenestemann, men likevel vold mot en person i et yrke som har som oppgave å opprettholde ro og orden. Gjerningsmannen ble tross alt nektet adgang på utestedet grunnet beruselse, noe som vel må sies å være en riktig avgjørelse sett i etterkant, svarer Repstad.

TVEDESTRAND: Innbrudd

01.20: En person bryter seg inn i et hus mens beboerne sover, men blir pågrepet i det han er på veg inn gjennom en knust rute.

– Patruljen var ikke så langt unna, så vi fikk tatt han på fersken. Det kan være en foranledning for hendelsen, da personen vi pågrep kjenner de som bor i huset, forteller Repstad.

ARENDAL: Knust rute

23.55: Ungdommer med moped har knust en rute på Nedenes skole. Gjerningspersonene forsvant fra stedet. Vaktmester ble varslet.