KRISTIANSAND: Etterforskningsleder Trine Birkeland ved Kristiansand politistasjon sier til Fædrelandsvennen at én person er siktet etter brannen.

Vedkommende var tirsdag formiddag ennå ikke avhørt. Politiet ønsker derfor ennå ikke å si noe om eventuelt motiv.

Birkeland sier det er for tidlig å fastslå brannårsak, men hun bekrefter overfor Fædrelandsvennen at brannen kan være påtent, og at det er en av flere mulige årsaker.

– Det har kommet frem opplysninger som gir mistanke om at brannen kan være påsatt, sier hun.

Sent lørdag kveld begynte det å brenne i en leilighet i 1. etasje i Slettheiveien. Beboere som bodde i etasjene over, ble evakuert ut fra boligblokka med lift. Foto: Kjartan Bjelland

Brannen i den fire etasjer høye blokka i Slettheiveien 61 ble meldt klokka 23.37 lørdag. Alle nødetatene rykket ut med store mannskaper.

Brannen oppstod i første etasje, og mye svart røyk gjorde at brannvesenet reddet beboere i etasjene over med lift via verandaene deres.

Ingen personer ble alvorlig skadet eller er savnet etter brannen, men 11 personer ble sendt til sykehus for sjekk etter å ha pustet inn røyk.

Leiligheten hvor brannen antas å ha startet er avsperret i påvente av videre undersøkelser. For øvrig er bygningen frigitt fra politiets side.

65 personer ble evakuert det det brøt ut brann i boligblokka. Foto: Kjartan Bjelland