KRISTIANSAND: En 23 år gammel mann fra Kristiansand er dømt til å betale 7000 kroner i bot, etter at han havnet i en konflikt med en annen bilist i Vestre-Strandgate i Kristiansand i august i fjor.

23-åringen skal ha vært passasjer i en bil som i rushtrafikken i Vestre Strandgate ble sjenert av en varebil som kom ut fra Christian IVs gate og kjørte inn foran han.

Kjøringen til varebil-sjåføren resulterte i at 23-åringen ble kraftig provosert og kastet seg på bilhornet, noe som igjen førte til at de to bilistene viste finger til hverandre.

23-åringen har forklart i retten at han deretter gikk ut av bilen for å snakke med varebilsjåføren. Varebilsjåføren hevder i sin versjon at 23-åringen kom rett bort til han og slo etter han inn gjennom bilruta. Denne forklaringen styrkes av et vitne, som så episoden fra en bolig rett ved.

Sjåføren av varebilen fikk både kutt og blåmerker i ansiktet etter episoden. Retten hevder likevel i dommen at volden ikke var helt uprovosert.

23-åringen er nå dømt til å betale 7000 kroner i erstatning for legemsfornærmelse, og retten begrunner dette med at selv om fornærmedes kjøring kan oppfattes som både freidig og nonsjolant, kan det ikke rettferdiggjøre voldsbruk mot han.