KRISTIANSAND: Flere i partiet mener Storbukås er for kontroversiell til å være partiets ordførerkandidat.

— Jeg utelukker det ikke, men vil ikke kommentere dette nærmere nå. Du får vente til nominasjonsmøtet, sier Udnæs.

Dermed kan det ligge an til en pikant strid om topplassen og vervet som ordførerkandidat i Kristiansands største parti. Storbukås og Udnæs er i dag partiets to fremste politikere i byen. Ved forrige valg toppet Storbukås lista, mens Udnæs hadde plass nummer to.

Udnæs ute

Begge sitter i formannskapet, og Udnæs har i tillegg en fylkespolitisk basis gjennom vervet som nestleder i Vest-Agder Frp.

Derfor var det ventet at Storbukås og Udnæs ville bekle de to første plassene på Frps liste for kommunevalget neste høst.

Men da nominasjonskomiteen fremla sitt listeforslag var Udnæs helt ute av lista. Mens Storbukås foreslås på topp.

— Karina har gjort en god jobb, men ga beskjed til oss om at hun ikke var aktuell for lista, sier leder av nominasjonskomiteen Tor Sigbjørn Utsogn.

Fædrelandsvennen kjenner imidlertid til at Udnæs først ønsket å stå på nominasjonskomiteens liste, men at hun senere ombestemte seg. Udnæs selv vil ikke kommentere dette, men gjør det klart at hun på ingen måte er ferdig med lokalpolitikken.

— Absolutt ikke. Jeg har mange hjertesaker jeg brenner for. Som for eksempel prosjekter knyttet til å la barn fra vanskeligstilte hjem vokse opp sammen med og ta seg av skadede dyr. Dette har gitt gode resultater i USA. Så jeg kan ikke gi meg nå, sier hun.

— Men det betyr vel at du tar opp kampen med Storbukås?

— Vent og se, sier Udnæs.

Uvenner

De to har vært nære samarbeidspartnere i flere år, men flere kilder mener det har blitt et dårlig personlig forhold mellom Storbukås og Udnæs i det siste. Dette er imidlertid et svært ømtålig tema, og ingen ønsker å si noe offentlig om det. Heller ikke Karina Udnæs.

— Ingen kommentar, sier hun.

Fædrelandsvennen kjenner til at Udnæs skal ha fått flere oppfordringer fra sentralt plasserte partifeller om å stille mot Storbukås. Blant annet fordi de mener den nåværende gruppelederen er for omstridt til å være partiets ordførerkandidat.

Men det er likevel en rådende oppfatning at det skal mye til å vippe Storbukås av pinnen. Mange Frp-ere mener han har gjort seg fortjent til topplasseringen, etter lang og trofast jobbing for partiet i turbulente år.

Storbukås selv sier han ikke har hørt om utfordringen fra Karina Udnæs.

— Det var nytt for meg, men jeg får jeg ta som det kommer. Og tror nok det skal gå greit, sier han.

FAKTA:

— Frp var det suverent største partiet i Vest-Agder på en meningsmåling her i avisen nylig.

— Partiet har i dag åtte representanter i Kristiansand bystyre.

— Frp avholder nominasjonsmøte 16. oktober.