Ifølge VG ga LO-lederen Stoltenberg beskjed om å velge en annen styreleder enn Odfjell.

– Det vil være ytterst betenkelig om det viser seg at sentrale avgjørelser i tilknytning til Statoil tas utenom kompetente organer, sier Odfjell til NTB.

Han legger ikke skjul på at han er provosert av Valla.

Kjenner ikke Valla

– Jeg synes generelt at man skal være forsiktig med å ha sterke oppfatninger om personer man ikke kjenner. Jeg og Gerd-Liv Valla kjenner ikke hverandre tilstrekkelig godt til at vi kan ha klare oppfatninger om hverandre, sier han.

Det lyktes ikke NTB å komme i kontakt med LO-lederen onsdag. Hun er på konferanse i Geneve, og kommenterte Statoil-saken i en pressemelding.

Fornuftig

– Det var en fornuftig beslutning av Odfjell å trekke sitt kandidatur. Det er viktig for Statoil og for arbeidsplassene knyttet til Statoil at styrelederen har god forankring og bred oppslutning, skriver Valla.

Tillitsvalgte i Statoil kom tidligere i uka med sterk kritikk av forslaget om å velge Odfjell til styreleder i selskapet. Bakgrunnen var Odfjells lukrative etterlønnsavtale med sin tidligere arbeidsgiver Vesta, som sikrer ham 750.000 kroner i året fram til 2013. Flere ansattevalgte representanter truet med å stemme imot ham på bedriftsforsamlingen, som velger ny styreleder 14. juni.