— Dette er ren forfølgelse. Offerets mor må få fred. Det er hennes sønn som har mistet livet, så hun må få bearbeide sin sorg, sier Staff til Agderposten.

Anne Lise Halvorsen fikk skriftlig beskjed fra politiet den 19. desember om at hun pent må holde seg borte fra eiendommen til den drapsdømtes familie i Froland. Sønnen hennes ble skutt og drept da han forsøkte å stjele en bil fra familen på Reiersøl.

For ett år siden markerte hun datoen for biltyvdrapet med å tenne fakler på drapsstedet. Hun ønsket familien god jul , og minnet dem på at hennes ikke ble så god. Hun tente videre lys i familiens oppkjørsel og på jordet nedenfor huset, ifølge Agderposten.

- Får ikke ta kontakt

Den drapsdømte 25-åringen og hans familie skal ha følt dette ytterst belastende. I år tok de kontakt med politiet for at offerets mor ikke skulle kontakte dem. De ville heller ikke at Halvorsen skulle oppsøke stedet der sønnen ble drept.

— Besøksforbudet er ilagt for å hindre flere episoder. Hun kan fortsatt besøke stedet der bilen med sønnen ble stående etter skuddene. Men ikke familiens eiendom. Hun får heller ikke ta kontakt med dem, sier politijurist Jan Atle Hansen.

- Umenneskelig

Beskjeden om besøksforbudet kom to dager før toårsmarkeringen, og Halvorsen valgte å unngå forbudet med å tenne fakler på veien nedenfor huset til drapsmannens familie.

— Jeg synes familien til drapsmannen kan ha det vondt en gang i året, når jeg har vondt hver eneste dag, sier hun.

Bistandsadvokat Staff mener forbudet er så krenkende at han tar sikte på å møte i Aust-Agder tingrett når forbudet formelt skal vurderes. Han mener moren har oppsøkt familien i beskjeden grad.

— Dette må være en misforståelse av situasjonen. Forbudet er umenneskelig og særdeles merkelig, sier han.