Kristiansand: SAS regner med totalt 200 kanselleringer onsdag.

— Bare jeg kommer meg til Bergen, er det samme hvordan, sa Torleif Isaksen i går.

Isaksen skulle ha reist fra Kjevik mandag, men på grunn av pilotenes sykemeldinger lot det ikke latt seg gjøre. I går var han derimot en av de heldige passasjerene på Kjevik.

For å komme seg på jobb i Nordsjøen, var planen å ta fly til Gardermoen, for så å forsøke å bli med et fly derfra vestover. Flyet til Oslo ble innstilt, men Isaksen fikk ordnet seg plass på bergensflyet, som gikk på rute.

— Personalet her på Kjevik har vært veldig behjelpelige, sier Isaksen.

På andre flyplasser i landet har Norwegian kapret passasjerer fra SAS Braathens de siste dagene. På Kjevik er ikke det en mulighet.

  • Pilotene har fått vist makten sin nå. Dessverre er det ikke noe alternativ til SAS Braathens her på Kjevik, sier Isaksen, før han går om bord til en av gårsdagens få avganger på flyplassen.

Flere avganger

Stasjonssjef Tove Torgersen opplyser at det i går var ti innstilte fly på Kjevik.

— Men vi hadde heldigvis noen flere avganger. Tre fly gikk til Oslo tur retur og vi hadde en avgang til Bergen og to tur/retur flygninger.

For øvrig ble samtlige fly til og fra København kansellert.

Også i dag og i morgen tidlig vil avgangene til København bli kansellert.

Klokken 21.45 i går kveld fikk Torgersen beskjed om at den ene av de to Oslo-ankomstene ville bli kansellert. Det betyr en kansellert avgang fra Kjevik til Oslo i dag tidlig.

Uvisshet

De ventende passasjerene på Kjevik måtte leve i uvisshet i flere timer i går på grunn av stadige utsettelser av avgangene i går. 10.40-flyet til Oslo ble utsatt flere ganger før det til slutt kunne dra fra Kjevik 14.25. Da hadde enkelte passasjerer med billett gitt opp og forlatt flyplassen.

— Det har vært omtrent samme situasjonen her i dag som på mandag. I går var det vel over 1000 passasjerer på Kjevik som ble berørt, sier stasjonssjef Tove Torgersen i SAS Ground Services.

Hun forteller at folk har vist stor forståelse for situasjonen ovenfor personalet på Kjevik.