Da retten ble satt torsdag morgen gjorde dommer, Helge Bjørnestad, det klart at han ikke vil stresse forsvarerne når de skal holde sine prosedyrer. Prosedyrene som egentlig skulle vært avsluttet i morgen, fortsetter dermed ut i neste uke. Ikmet Kodzadzikus forsvarer avsluttet i dag sin prosedyre der han ikke uventet gikk inn for full frifinnelse.

— Man kan ikke dømme noen på mistenkelige tilfeldigheter, understreket Saeme og viste til at Kodzadziku var i Stavanger sammen med Jusuf Hani da ranet ble begått. Kodzadziku hevder han var i Stavanger for å begå en annen kriminell handling. Kodzadziku var narkokurere og hadde ingenting med ranet å gjøre, mer enn antydet Saeme i sin prosedyre. For tilfeldig, hevder aktoratet.

— Dersom Kodzadziku deltok i ranet, hvorfor var han innom Kristiansand? Hvorfor var han ikke sammen med de andre i Skjeneholen? Og hvorfor i all verden kjørte han rett inn i politiets veisperringer etter ranet? Det rimer dårlig med at han minutter tildligere skulle ha deltatt i ranet, sa Saeme.

Med Saemes prosedyre er retten kommet halvveis i forsvarerkorpsets prosedyrer, og det er åpenbart at de resterende ikke klarer å gjøre seg ferdig til fredag som var den opprinnelige planen. Denne forsinkelsen er bare en av mange i denne svært omfattende saken. Dom skulle egentlig ha falt før jul, men det ble tidlig klart at det ikke kom til å skje. Nå er planen at dom faller tidlig i februar, før ankesaken kommer opp i lagmannsretten 20.mars.