KRISTIANSAND: Det opplyste lensmann Terje Pedersen ved Søgne og Songdalen lensmannskontor på en pressekonferanse lørdag ettermiddag.

Det er dagens avhør av siktede som er bakgrunnen for at siktelsen nå er utvidet fra legemsbeskadigelse med døden til følge til forsettlig drap. I avhøret erkjente Elin Laursens 26 år gamle eks-kjæreste å ha drept henne.

Siktede har sammen med sin forsvarer vært i avhør hos politiet i flere timer lørdag ettermiddag.

— Min klient erkjenner å ha utført de handlinger som førte til at hun døde, sier forsvarer Sveinung Johnsen.

— I avhør i dag har vi ikke snakket om straffskyld. Det blir tema senere, sier forsvareren, som er inneforstått med at hans klient blir varetektsfengslet mandag.

Besøksforbud

26-åringen hadde besøksforbud hos sin eks-kjæreste, som ble funnet død i hjemmet sitt på Nodeland like over klokken 17.30 fredag ettermiddag.

Forholdet mellom siktede og den drepte tok slutt i januar. Ifølge advokaten var avslutningen av forholdet turbulent.

Elin Laursen anmeldte eks-kjæresten for en voldsepisode i siktedes leilighet i Kristiansand etter bruddet i januar. Voldsepisoden skjedde 11. januar. En drøy uke senere, den 19. januar, fikk hun voldsalarm og eks-kjæresten ble ilagt besøksforbud.

Han skal ha brutt besøksforbudet en gang før han kom til boligen fredag ettermiddag. Den 31. januar meldte Laursen fra til politiet om at eks-kjæresten hadde kommet med en tilnærmelse. Det er uklart om hun utløste voldsalarmen eller ringte til politiet.

— Både voldsepisoden og tilnærmelsen er under etterforskning. De er ikke avsluttet fra politiets side, sier lensmann Terje Pedersen.

- Ut av kontroll

Ifølge Johnsen oppsøkte 26-åringen kvinnen med gode hensikter fredag ettermiddag.

— Han dro for å se om de kunne ordne opp i ting. Hans hensikt var ikke at noe skulle gå galt, men situasjonen kom totalt ut av kontroll, sier Johnsen til fvn.no.

Laursen rakk å utløse alarmen som varslet politiet om slåsskampen som fant sted i eneboligen. Politifolkene ved operasjonssentralen skal ha hørt at hun kjempet for livet, men rakk ikke fram i tide.

— Voldsalarmen ble utløst kort tid etter at min klient kom til stedet, sier Johnsen.

Livredningsforsøk

Voldsalarmen ble utløst klokken 16.54. Den første politipatruljen var på stedet klokken 17.19. Det var en patrulje fra Vennesla som var nærmest, og dermed ankom først.

— Tok det for lang tid, Pedersen?

— Det var nå den tiden det tok ut fra situasjonen.

Ambulansepersonell forsøkte ifølge lensmannen livredning på Laursen, men det ble fort konstatert at det var nytteløst.

— Hele saken er en stor tragedie. Ikke minst for avdøde, men også for min klient, sier Johnsen.

Dødsårsaken er ennå ikke brakt på det rene, men fvn.no kjenner til at det er brukt kniv under slåsskampen i eneboligen på Skinnarsmoen. Dette vil ikke Johnsen bekrefte eller avkrefte. 26-åringen skal ikke ha vært påført skader som følge av slåsskampen.

Ny kjæreste

Etter det fvn.no kjenner til, hadde Laursen fått seg ny kjæreste.

— Om han hadde kjennskap til den nye kjæresten vet jeg ikke. Det var ikke tema i avhøret i dag, sier Johnsen.

26-åringen ble pågrepet drøye fire timer etter at kvinnen ble funnet død. Da gikk han langs veien én kilometer fra åstedet. Pågripelsen skjedde uten dramatikk.

— Han var på vei til å melde seg for politiet, men rakk det ikke før han ble pågrepet, sier Johnsen.

Fvn.no kommer tilbake med mer .