EVJE: Natt til torsdag mottok politiet flere meldinger om slåsskamper utenfor Terrassen Pub og Hydro Texaco i Evje sentrum.

Politiet mottok den første voldsmeldingen klokken 00.20. — Meldingen startet med at en mannsperson skulle ha blitt slått i bakhodet med en flaske, opplyser operasjonsleder Børge Steinsland ved Agder politidistrikt.

Etter hvert viste det seg at det var en Evje-kvinne i begynnelsen av 20-årene som var blitt slått ned.

— Hun hadde fått en flaske i ansiktet, noe som resulterte i en ødelagt fortann, sier politiførstebetjent Tor Kasin ved Evje lensmannskontor.

Stedet var preget av en amper stemning, med tilløp til flere slåsskamper.

— Da politiet kom til stedet, var det fullt kaos. Det var mange fulle mennesker der og det tok lang tid før vi fikk oversikt over situasjonen, forteller Steinsland.

Fullt kaos utenfor Hydro Texaco

Senere på kvelden fikk politiet melding om nye slåsskamper. Denne gangen utenfor Hydro Texaco like etter klokken ett.

— Det var samlet en 50-100 ungdommer på stedet. Mange av disse var overstadig beruset, og det var ikke lett å få oversikten.

Ifølge politiet klarte de etter hvert å sikre seg navn på mistenkte, samt vitner.

— Skadene på to av mennene var såpass alvorlig at vi måtte tilkalle ambulanse. Den ene hadde et kutt over øyet og en knekt nese, mens den andre hadde et kutt i bakhodet. Han hadde sannsynligvis også pådratt seg en hjernerystelse i bataljen, sier operasjonslederen.

Mennene, som var i begynnelsen av 20-årene, ble kjørt til legevakten i Kristiansand. Begge to kommer fra Sør-Audnedal.

Merket lite til slåssingen

Anni Strømnæss var en av de som var på jobb ved Hydro Texaco natt til i dag. Hun merket lite til slåssingen som foregikk på utsiden.

— Vi hadde så mye å gjøre på jobb, så vi merket ikke noe særlig til hva som foregikk utenfor. Men det var to-tre stykker som kom innom for å vaske av seg blod, sier hun.

Bensinstasjonen har nattåpent hver dag, og besøkes av mange som ønsker noe å spise på slutten av kvelden.

Går igjennom video-opptak

Politiet var i natt i kontakt med fire personer for å få klarhet i hva som har skjedd, men ingen ble innbragt av politiet. De har også sikret seg opptakene fra overvåkningskameraet på bensinstasjonen.

— Den videre etterforskningen vil skje etter påske, opplyser Kasin.

Jenta som fikk en flaske i hodet har levert en foreløpig anmeldelse. Politiet har ikke mottatt noen anmeldelser i tilknytning til slåssingen på utsiden av Hydro Texaco.

— Først må vi få kartlagt hendelsesforløpet. Det var kaotiske tilstander, og til tider kan det se ut som alle har slåss mot alle.

Kasin utelukker ikke at flere av de involverte kan bli straffet, selv om ingen anmeldelser blir levert.

— Hvis video-opptakene viser straffbare forhold, kan det bli aktuelt for politiet å forfølge dette. Vi har også flere vitneutsagn, så vi får se hva vi kommer frem til etterforskningen er over.