KRISTIANSAND: — Vi bor på Hamresanden Apartements Hotell, og er veldig takknemlig overfor entreprenøren som har ansvaret for veiutbyggingen, sier Tomm Erichsen.

Kona May Sylvi Hagfoss (44) lider av utmattelsessyndrom (ME), og støyen fra sprengnings- og gravearbeidene i Strømsheia ble etter hvert svært plagsom.

— Det verste var når de lastet stein og tunge steinblokker falt ned på lasteplanet. Det bråkte fælt. Støyen plaget også meg, ikke minst fordi jeg lå og tenkte på at kona mi ikke fikk sove, sier Erichsen.

Øreklokker

I et forsøk på å døyve støyen dro Tomm Erichsen til Sørlandsparken og kjøpte hodetelefoner og øreklokker. Både til kona og seg selv.

— Men du kan ikke sove med øreklokker. Det er umulig, sier Tomm Erichsen.

Ekteparet bor i Strømsbakken, cirka 200 meter fra anleggsområdet i Strømsheia. Det var da anleggsarbeiderne jobbet til langt på natt at Tomm Erichsen tok kontakt med entreprenøren.

— Jeg sendte en e-mail til prosjektansvarlig for E 18-anlegget for å få vite litt mer om hva vi kunne forvente av støy. Overraskende kom det svar tilbake nesten med én gang, sier Erichsen.

Service

Kyrre Lian fra hovedentreprenøren CJV E18 besøkte deretter ekteparet i Strømsbakken. I løpet av kort tid ble paret tilbudt alternativ bolig mens anleggsarbeidet pågår.

— Med en syk kone er jeg er vant med å stange hodet i veggen. Her møtte vi medfølelse med én gang. Dette kaller jeg god service, sier Erichsen.

44-åringen mener det var helt avgjørende for konas helse at de fikk flytte fra Strømsbakken. Da bråket fra sprengning og maskiner begynte fikk hun ikke sove, og ble bare sykere.

Rolig

— Hun ville bare blitt verre om vi hadde blitt boende. På Hamresanden er det stille og rolig. Vi bor sammen med en haug med anleggsarbeidere. Men de jobber så lange dager og er så slitne når de kommer at de ikke lager noe bråk, sier Erichsen.

Paret flyttet til Hamresanden for to-tre uker siden, og skal være der til sprengningsarbeidet er avsluttet. Etter planen 1. mai.