ARENDAL: Jan Egil Moberg og familien på Asdal i Arendal fikk sitt livs sjokk mandag. Først satte en person fyr på veden ved husveggen. Da faren skulle ned å se etter datteren i huset, viste det seg at noen hadde vært der også. Det brant nemlig i skittentøyet i kjelleren. Alt dette skjedde mens fire mennesker lå og sov i huset.

Datteren Lilli Ane Hammarlund bor i kjellerleiligheten, og var der da det begynte å brenne. Hun ble sjokkert over at noen kunne gå inn i huset mens hun var der.

Ingen mistenkte — Vi etterforsker nå brannen, og avhører både vitner og foretar krimtekniske undersøkelser. Så langt har vi ikke fått noen mistenkte, og vi har heller ikke pågrepet noen. Vi samarbeider med Kripos som analyserer materiale vi sender inn til dem, sier Jens Martin Reiersølmoen, politibetjent ved Arendal politistasjon, til fvn.no.

Flere motiver - Ifølge de som bodde der hadde de ingen uvenner for tiden. Hva kan motivet for brannen da være?

— Vi har flere motiver vi jobber ut i fra, men jeg vil ikke gå i detalj på dette nå, sier Reiersølmoen.

Selv om det ikke har vært andre branner som har vært påsatt i Arendal i det siste, frykter ikke Reiersølmoen at det går en pyroman løs i Arendal.

— Så langt har vi bare dette ene tilfellet, og da er det ikke grunn til å frykte at det dreier seg om en pyroman, sier han.