KRISTIANSAND: — Ikke skyldig, var stort sett det de tiltalte svarte i Kristiansand tingrett om de omfattende beskyldningene politiet har mot dem.

Ifølge politiet har mennene i dette miljøet svært lav terskel på å bruke vold og spre om seg med trusler. Det som nå rulles opp i tingretten handler om hvordan miljøet overtar gjeld fra andre og inndriver pengene med hardhendte metoder.

Tidligere har Fædrelandsvennen skrevet om hvordan Bandidos har opptrådt som torpedo for en pubeier og en snekker.

Dette er dem som nå sitter tiltalt:

En 45 år gammel trebarnsfar fra Kristiansand. Oppgir å jobbe i utenriksfart.

En 32 år gammel mann, opprinnelig fra Ålesund. Sier han lever av sosialstønad.

En 40 år gammel mann fra Kristiansand. Han er utdannet ingeniør, men arbeidsledig nå.

En 34 år gammel ettbarnsfar, også han fra Kristiansand. Jobber som sveisekontrollør.

En 34-åring fra Kristiansand. Jobber som ventilasjonsmontør.

En 34-åring, bosatt i Søgne, men opprinnelig fra Tyrkia. Sveiser i Nordsjøen.

En 36-åring, født i Mandal, bosatt i Marnardal. Jobber som elektriker.

MISTET BEVISSTHETEN.

Det klart alvorligste tiltalepunktet dreier seg om en hendelse sommeren 2004. 36-åringen fra Marnardal ba 45-åringen og 32-åringen om å inndrive en narkogjeld på 80.000 kroner overfor en mann i Kristiansand.

Ifølge politiet tok de ham til en garasje i tilknytning til Bandidos-lokalene på Mosby. Her skal de ha slått løs på ham med et balltre, spark og slag, slik at mannen mistet bevisstheten flere ganger. De skal også ha rettet en pistol mot hodet til mannen, trukket av og dessuten ha blåst amfetamin i nesen hans.

Siden skal de ha lenket ham fast i en traktorskuffe, der han satt fast i flere timer. Ifølge tiltalen fikk han øresus og varig hørselsvekkelse på grunn av episoden.

— Han sliter veldig med hendelsen i dag, forteller hans bistandsadvokat, Birger H. Vandvik.

Mannen har flyttet vekk fra Kristiansand i et forsøk på å slippe vekk fra Bandidos-miljøet. Han skal foreklare seg fredag om hendelsen, men Vandvik vet ikke om han kommer.

— Han er veldig redd for represalier, sier Vandvik.

KJENTE IKKE TIL.

32-åringen sa i sin forklaring i retten at han ikke kjente noe som helst til denne episoden. Han skal ha vært hovedmannen bak torturen i Bandidos-lokalene, ifølge politiet.

Han beskrev seg selv som medlem i Bandidos i en årrekke, men ville ikke si om flere av de tiltalte er det. Han ville heller ikke bekrefte at Bandidos-lokalene på Mosby faktisk blir brukt som klubblokaler.

Han innrømmet imidlertid å ha drevet med pengeinnkreving, men ikke med den type vold som politiet hevder.