FARSUND: – Han var ekkel og pågående. Jenta som var på jobb, opplevde situasjonen som truende. Hun ble redd, og måtte ta til tårene etter opplevelsen. Politiets svar da vi kontakt dem, var at de ikke kunne rykke ut. Hvis ikke dette er en typisk oppgave for politiet, så vet ikke jeg, sier innehaver Gunn-Inger Kjørkleiv til Farsunds avis.

Sovende vakt

Argumentet politiet brukte for å ikke rykke ut, var vaktordningen og strenge arbeidstidsbestemmelser. Politiet opplyste til Kjørkleiv at betjentene hadde sovende vakt, og ikke rykket ut hvis det ikke var fare for liv og helse. Dermed fikk mannen anledning til å plage den nyansatte kvinnelige ekspeditøren i flere timer.

– Vi får ikke hjelp når vi ber om det. Selvsagt er det fortvilende, sier Gunn-Inger Kjørkleiv.

Ordne opp selv

Politiets operasjonsleder Frank Solås ved Agder politidistrikt, opplyste til Farsunds Avis fredag kveld at de heller ba innehaveren om å ordne opp selv.

– Dette er skjedd flere ganger. I forbindelse med tidligere innbrudd om nettene, er det jeg som har måttet dra alene til kiosken for å undersøke. Politiet har ikke villet rykke ut, fordi de har hatt sovende vakt, forteller Kjørkleiv.

Ny vaktordning Driftsleder Anne Margrethe Ruud i Lister driftsenhet i Agder politidistrikt, opplyser at det fra 25. juni skal innføres ny vaktordning i distriktet.

– Da vil det alltid være minst én patrulje på hjul i Lister. På de mest sårbare tidspunktene, vil vi ha opptil tre patruljer på jobb. Da ville en slik henvendelse som i Vanse fredag kveld, normalt ha ført til utrykning, sier Ruud.

Hun forstår kritikken fra Narvesen-innehaveren, men understreker at betjentene inntil videre har reservetjeneste.

– Jeg har ikke detaljkunnskap nok til å kommentere denne enkeltsaken, men slik det er i dag, har våre mannskaper reservetjeneste. Da rykker ikke politiet ut hvis det ikke blir vurdert at det er fare for liv og helse, sier Ruud, og legger til:

– Det er ikke slik vi ønsker å ha det, men det handler om å bruke ressursene vi har på en best mulig måte.