MANDAL: — Dette er et klart brudd på Mandals politivedtekter, sier konstituert politistasjonssjef Tor Åge Tronstad.

Det er tyske Festival Orchestra Berlin med dirigent Stefan Bever som holder en konsert i Mandal kirke i kveld. I forkant har de sendt to unge og ivrige tyske damer for å henge opp plakater i Mandal. Det har de gjort så ettertrykkelig at politiet fant grunn til å reagere.

Tilgrising Overalt hang de gule plakatene, gjerne både to og tre av dem på samme søppelkasse, oppover lyktestolpene, på bybroa og på husveggene. Også på infotavlene var det rikelig: På en og samme tavle talte Fædrelandsvennen 20 miniatyrplakater. Ved en av rundkjøringene i byen var det tapetsert opp totalt ti plakater på to paller, slik at også bilistene ble veldig klar over konserten.

— Politivedtektene er til for å forhindre tilgrising av bybildet, noe dette er i høyeste grad, sier Tronstad som tok kontakt med tjenestetorvet hos kommunen. Der kastet leder Åse Wetrhus seg rundt og kontakt parkeringsselskapet og Statens vegvesen som deretter satte i gang nedriving av plakatene.

— Regningen for den jobben vil arrangøren få, opplyser hun.

Ille før også

Også tidligere år har den tyske arrangøren vært like ivrig i reklamere for konserter i Mandal. Nå blir det trolig slutt på det.

— Ja, det blir naturlig å få med i kontrakten at de må beherske seg i antall plakater og sørge for tillatelse til å henge opp, sier leder for menighetsrådet, Kai Sødal. Det er dette organet som formelt leier ut kirken og naturligvis ikke har noe med hvordan arrangøren annonserer.

  • Men vi vil heretter gjøre dem klar over reglene, sier han.

Fædrelandsvennen fikk ikke fatt i konsertarrangøren i går.

Ikke et problem

For øvrig sier Tronstad at hans inntrykk er at plakater som sådan ikke er noe problem i Mandal og at gårsdagens «tapetsering» hører unntakene til.

— I fjor hadde vi en opprydning langs fortauene av stående plakater, som de næringsdrivende hadde satt opp, og som hindret blant annet rullestolbrukerne. Siden har ikke dette vært noe problem, sier han.