KRISTIANSAND: — Jeg ble veldig overrasket. Dette er en alvorlig situasjon, sier administrerende direktør i Fædrelandsvennen, Lars Erik Torjussen.

På et møte i Oslo i går formiddag sa Medietilsynet klart ifra om at det ikke kommer til å godta Media Norge-fusjonen. Selv ikke hvis Schibsted selger seg ut av Adresseavisen og Harstad Tidende-gruppen.

Ved et slikt nedsalg vil Schibsted kontrollere mindre enn de 33 prosent av samlet avisopplag som loven i dag setter som øvre grense. Medietilsynet mener imidlertid at Schibsted har en for dominerende stilling blant annet innen nettmedier i Norge.

Torjussen stiller seg avvisende til argumentasjonen. Han viser til at Schibsted med de varslede nedsalgene vil være under eierskapsbegrensningene. Og mener dagens lovverk ikke forholder seg til nettmedier fordi oppslutning her er vanskelig å måle.

— Jeg kan ikke lese noe annet ut av Medietilsynets kommende avgjørelse enn at det ikke synes fusjonen er noen god idé, sier han.

— Hva betyr dette for Fædrelandsvennen?

— For oss er dette spesielt dårlige nyheter. Vi har gått i bresjen for å etablere et selskap med sikte på å beholde gode og sterke regionale mediehus.

Torjussen opplyser at aktørene bak media Norge nå vil anke Medietilsynets avgjørelse inn for Klagenemnda for eierskap i media som har siste ord i saken. Da kan det gå et stykke utover høsten før en endelig avgjørelse er klar. Imens stilles hele prosessen i bero.

— I hvor tynn tråd henger nå hele fusjonen, Torjussen?

— Vi ser ikke at loven gir grunnlag for Medietilsynets tolkning og oppfatter at vi har en meget god ankesak.