OSLO: – Ofrene er ikke blitt tatt på alvor. Det har også vært et problem at guttene ikke er villige til å fortelle foreldrene sine hva som har skjedd, sier politiadvokat Jorid Kile Berg i Follo politidistrikt.

Hun frykter at viktig bevismateriale har gått tapt i jakten på «Lommemannen».

– Det er ekstremt viktig å avhøre barna mens de fremdeles har hendelsen friskt i minne. Bevismaterialet blir betydelig svekket når barna må avhøres flere år etter at overgrepene fant sted, sier Kile Berg.

Ifølge VG fikk politiadvokaten sjokk da hun oppdaget at 49 av barna som var involvert i 67 overgrepssaker ikke hadde blitt avhørt av politiet.

I tillegg til at politiet ikke har avhørt barna da overgrepene fant sted, har politiet slitt med å koble sakene sammen. I motsetning til politiet i våre naboland har ikke politiet i Norge noe datasystem som kan hjelpe dem med å pågripe notoriske sexforbrytere.

«Lommemannen» har nærmest spesialisert seg på å lure små gutter til stikke hånden ned i mannens bukselomme, der de ufrivillig kommer i kontakt med hans nakne kjønnsorgan. Overgrepene har skjedd over hele Sør-Norge fra år 2000 og fram til i dag.