KRISTIANSAND: Mannen er dømt til å sone 30 dager i fengsel og betale kr 118.978 i erstatning til Søgne trygdekontor innen 2 uker.

Mannen har i en periode på et halvt år gitt falske opplysninger til ansatte ved Søgne trygdekontor, om at han hadde mottatt en lønn som tilsvarte en sum på 133.076 i sykepenger. I det fastsatte erstatningsbeløpet er skatten trukket fra.

Det gikk frem i retten at mannen ikke hadde fått utbetalt lønn forut for sykepengene, og retten konkluderte med at mannen med vitende og vilje har gitt feilaktige opplysninger til trygdekontoret, for å få utbetalt penger han ellers ikke hadde krav på.

-I straffeskjerpende retning legges det vekt på de samfunnsøkonomiske følgene av slike bedragerier overfor det offentlige. Trygdesystemet er avhengig av tillit til at det ikke blir misbrukt. Allmennpreventive hensyn gjør seg sterkt gjeldende, heter det i retten.

-Bedrageriet må anses som grovt, idet handlingen har voldt betydelig økonomisk skade ved utbetalingen på tilsammen kr 133.076, heter det videre.