LYNGDAL: — Det er første gang jeg lokker på så flotte kyr, men jammen kom de også, sier Borghild Løver.

Lindesneskvinnen som har stev og kveing som hobby lokket fram åtte fargerike glassfiberkuer som er utlånt fra Cow Parade Telemark 2007. Kyrne ble kjørt inn på festplassen foran rådhuset på tilhengere trukket av veterantraktorer tilhørende medlemmer i Qvaas Traktorlag.

Se bildeserie her fra kufesten her.

— Hver ku veier, med betongklossen den står på, 250 kilo, men våre traktorer har dratt langt tyngre bører, sier Roar Samuelsen.

Lederen av foreningen for veterantraktorer skulle selv gjerne hatt ei slik ku, men er sikker på at kona ville satt foten ned. Ni gamle traktorer på gårdstunet mener hun må klare seg.

Kuene som nå står og beiter i rådhusparken i Lyngdal bærer navnene «Der som ingen skulle tru at nokon kunne bu», «Roselin», «Dronninga», «Cow Power», «Du har rett i hvert et ord», «Artikua», «Ferti-Liza» og «Punktum».

— Det er den fineste, utbryter ni år gamle Kim Andre Nenningsland, og peker på «Artikua», som er malt av Hendrik Rouleaux og har landskapsbilder på kroppen.

På en benk under et tre i parken sitter ekteparet Torfrid og Sigbjørn Nedland og følger det flotte kuopptoget. Hun kårer «Roselin», som er malt av den kjente rosemaleren Bjørg Oseid Kleivi, til det flotteste eksemplaret.

— Nå må du bare ikke fremstille det som om vi i Lyngdal lider av kugalskap, formaner Ivar Skarpeid.

Ordfører Hans Fredrik Grøvan æret byens egen ku med fine ord, og satte en flott krans med bjelle rundt halsen Lyngdalskua i bronse.

På kufesten var det også musikk av Lyngdal Brass og Torader´n. Moromennene som utgjør «Lyngdal jur-istene» skapte også god stemning.

Kunstkuene vil bli stående i parken til over helga, for så å dukke opp på forskjellige steder i Lyngdal sentrum og muligens omegn. På Dyrskuet i Lyngdal neste uke vil det bli mulig å legge inn forhåndsbud på kyrne, som endelig skal auksjoneres bort til inntekt for Utviklingsfondets landbruksprosjekt i Malawi under Dyrsku´n i Seljord.