KRISTIANSAND: Lørdag 27. oktober i år tok sørlandsmannen inn på hotellet i Oslo, før han bestemte seg for å ta en tur på byen. Det er først når mannen returnerer fra byturen at dramatikken starter.

Dobbeltbooking

— Hotellet har ved en feil booket to personer, en mann og en kvinne, i samme rom som sørlendingen allerede har fått tildelt. Når sørlendingen kommer tilbake fra byturen, legger han seg ned i senga og oppdager da at det ligger noen i senga, forteller påtaleansvarlig i saken, Arne Donald Andersen ved Oslo politidistrikt, til fvn.no.

Sørlendingen skal da ha gjort intime tilnærmelser til kvinnen i en slik grad at hun våkner. Alle tre personene er beruset, og opplysningene fra hendelsene som fulgte, spriker.

— Det som følger er ikke nødvendigvis det mannen i gata vil se på som en voldtekt, men det er snakk om oralsex, sier Andersen.

Kraftige slag mot ansikt

Når sørlendingen starter sine seksuelle tilnærmelser mot kvinnen, reagerer den andre mannen.

— Han angriper sørlendingen og slår ham kraftig i ansiktet og hodet, noe som fører til brudd, og det som blir beskrevet som monstrøse hevelser. I tillegg blir øyene igjenklistret, forteller Andersen.

Sørlendingen har blitt anmeldt for seksuelt overgrep. I tillegg har politiet også en etterforskning mot personen som utøvde volden. Ifølge VG skal voldsutøveren være en politisjef.

— Det er opplysninger jeg hverken vil bekrefte eller avkrefte, sier Andersen.

Den forulempede kvinnen, og mannen som etterforskes for voldsutøvelse holder begge til på Østlandet.

- Vrient utgangspunkt

  • Hvordan opplever politiet denne saken?

— For oss er dette en nokså ordinær sak i utgangspunktet. Vi har fått inn en anmeldelse for seksuelt overgrep, og i tillegg har vi etterforskning mot personen som utøvde volden. Men det er klart at saken er litt spesiell, for episoden hadde ikke skjedd hadde det ikke vært for dobbeltbookingen, påpeker Andersen.

Han påpeker videre at det vanskelige med saken er at det er begrenset med vitner, og at ingen av vitnene er uavhengige.

— Dette er et kjent og vrient utgangspunkt, forteller Andersen.

Politiet har ikke mye igjen i etterforskningen, og det som gjenstår er å få klarlagt skadeomfanget til fornærmede i voldssaken. I tillegg må de ta stilling til bevisbildet i overgrepssaken. Andersen regner med det vil bli gjort opp status på bevisbildet tidlig på nyåret.

Kritisk til hotellet

Sørlandsmannens forsvarer, Olav Sylte, er meget kritisk til hotellets dobbeltbooking.

— Det er under enhver kritikk av hotellet å sette min klient i en slik situasjon der de medvirker til at han blir anklaget. I dette tilfellet er han et offer for vold. Han hadde rommet først, sier Sylte til VG.