KRISTIANSAND: — Akkurat ja, det er en av våre egne biler, sier daglig leder for Kristiansand Parkeringsselskap, Raymond Solås. Fvn.no viser ham bildet som en av våre lesere har tatt, utenfor av- og påstigingen til St Josephs sykehjem.

Solaas humrer litt av situasjonen, og kan ikke nekte for at en av hans egne forsåvidt er "tatt på fersken".

— Utgangspunktet er jo at vi skal følge oppmerking i gatene, men hvis vi er ute i oppdrag, har vi anledning til å fravike bestemmelsene for å utføre oppdragene.

— Nå kjenner jeg ikke denne saken, men det kan være en såpass alvorlig situasjon at de ønsker å utføre oppdraget innenfor rimelig tid, sier Solaas.

- Kan komme ambulanse - Jeg ser p-vaktene på konstant patrulje i dette området hver eneste lørdag, sier Christian Heinecke, som jevnlig er på besøk hos sin bestemor på St Josephs sykehjem.

— Rett ovenfor sykehjemmet er det en moped/motorsykkelparkering som mange bilister tar feil av. De legger på penger, hiver lappen i dashbordet og går nedover gaten. Så kommer parkeringsvakten og skriver bot.

Han synes p-vaktene bruker mistenkelig mye tid på akkurat denne veibiten.

— De er jo alltid der. Jeg ser dem godt fra annen etasje på sykehjemmet. Og jeg er der bare et par timer i uka, det er jo tydelig at dette er et godt "beite".

Heinecke selv synes det er vittig at parkeringsvaktene selv har feilparkert i gaten.

— Da jeg tok bilde av bilen, var det veldig mange ledige plasser bare 20-30 meter bort i gata. De bør vel klare å gå den biten, synes Heinecke, som mener at parkeringsselskapet bør gå foran med et godt eksempel.

— Foran et sykehjem kan det jo fort dukke opp en ambulanse i hasteoppdrag, påpeker han.

Ikke bevisst - Venter dere til folk har feilparkert, før dere går bort til bilen og skriver bot?

— Nei, vi har ingen slik bevisst policy. Vårt hovedmål er trafikksikkerhet og tilgjengelighet, så vi opptrer ofte veiledende i forhold til bilister som er i ferd med å parkere feil, sier parkeringssjefen.

Han avviser at de ansatte i selskapet bevisst venter til folk har forlatt kjøretøyet feilparkert.

— Vi sitter ikke og lurer på folk, vi patruljerer jo hele byen.

— Hva med myten om at dere skal vente i så og så mange minutter før dere har myndighet til å ilegge bot?

— Nei, det er som du sier bare en myte. Vi kan ilegge boten straks forseelsen er gjort, eller umiddelbart etter at parkeringstiden er utløpt.

— Hadde deres egen bil fått bot hvis den hadde stått der over lengre tid?

— Ja, det hadde jo vært i strid med bestemmelsene, sier Solaas.