KRISTIANSAND: 36-åringen ble kjent da han sto frem i Lindesnes Avis og sa at han angret ranet av Sparebanken Pluss i Mandal 15.april 2004. Samme dagen slo han til igjen mot Spareskillingsbanken i Kristiansand i ført frakk, løsbart, solbriller og lue.

Nå er 36-åringen igjen i rettsvesenets søkelys. Hjemme på julepermisjon i Mandal i fjor bet han nemlig nesetippen av en 26 år gammel mann på byen, skriver Lindesnes Avis.

Tabberaneren havnet i krangel med 26-åringen etter at sistnevnte skvettet øl på ham på utestedet Hr. Redaktør natt til 28.desember 2005. — Bittet i nesa var for å pasifisere ham. Jeg hadde ikke til hensikt å skade, da hadde jeg gjort noe annet enn å bite, forklarte 36-åringen i Kristiansand tingrett onsdag ifølge Lindesnes avis.

Måtte sy 15 sting

26-åringen ble sendt til legevakten og måtte sy 15 sting.

— Jeg er øm i nesetippen, men legen mener det vil forsvinne, sier 26-åringen til Lindesnes Avis.

Ifølge legejournalen var tre centimeter av nesetippen bitt av.

Tabberaneren erkjenner forholdet, men nekter straffskyld. Advokaten hans mener han fortjener strafferabatt fordi han har samarbeidet med politiet og erkjent forholdet.

— Han ble provosert av fornærmede. Å skvette øl på noen er provoserende og inviterer til bråk, sier 36-åringens advokat, Bjørgulv Rygnestad.

36-åringen soner for tiden tre års fengsel for bankranene i Mandal og Kristiansand. Han er i tillegg tidligere dømt for narkotikaovertredelser, legemsfornærmelse, legemsbeskadigelse og promillekjøring.