Vinterens store piggdekkundersøkelse 2006 er avsluttet. Undersøkelser og registreringer i Oslo, Fredrikstad, Sarpsborg, Drammen, Hamar, Lillehammer, Skien, Porsgrunn, Kristiansand, Stavanger, Sandnes, Bergen, Ålesund, Trondheim og Tromsø viser at nesten 8 av 10 kjøre piggfritt.

Store helsemessige gevinster

— Selv om målet ikke helt er oppnådd, er dette gode nyheter for miljøet og for beboerne i våre største byer. Økt bruk av piggfrie dekk i byene vil gi store miljø- og helsemessige gevinster, sier senioringeniør Pål Rosland i Statens vegvesen i en pressemelding.

Bruken av piggfrie dekk varierer kraftig fra by til by, men holder seg opp mot de målene som er satt for de største byene.

Best i Oslo

I Oslo kjører over 80 prosent piggfritt, mens i Drammen gjør om lag 75 prosent det samme. Bergen og Stavanger/Sandnes har en piggfriandel på rundt 70 prosent.

Trondheim må nøye seg med en andel på 65 prosent, men likevel godt foran Kristiansand og Fredrikstad/Sarpsborg med sine om lag 60 prosent.

Skien/Porsgrunn, Hamar og Lillehammer har om lag 45 prosent pigget av, mens bare 38 prosent har gjort det samme i Ålesund. Blant de 12 byene som er sjekket har Tromsø den laveste andelen med piggfrie dekk med litt over 11 prosent.