TVEDESTRAND: — Det er et klassisk problem som vi møter på hver sommer. Store ressurser blir brukt helt unødvendig fordi folk er ubetenksomme, sier operasjonsleder Børge Steinsland i Agder politidistrikt.

Senest tirsdag formiddag like før klokken 10 fikk politiet melding om en kajakk som fløt opp ned utenfor Sandøya i Tvedestrand. Det var noen ferierende på båttur som oppdaget den flytende kajakken, men på grunn av stor sjøgang fikk de ikke sjekket farkosten. Ved siden av kajakken fløt en redningsvest. Politiet hadde ikke noe annet valg enn å igangsette en omfattende leteaksjon i området. Hovedredningssentralen ble kontaktet, og både redningshelikopter og redningsskøyte ble sendt til stedet.

Da redningshelikopteret kom til det antatte havaristedet oppdaget de en skjærgårdsjeep som dukket opp ved den havarerte kajakken. Personene ombord i båten gå tegn til pilotene i helikopteret at alt var i skjønneste og kjørte deretter fra stedet.

— Når de drar avsted på den måten får vi ikke svar på om alt er ok, hvem som eier båten og hvorfor ting har skjedd. Det et tross alt satt inn store ressurser, så denne informasjonen må vi få, sier Steinsland.

Han oppfordrer på det sterkeste folk til å melde fra dersom de oppdager at båten har løsnet fra fortøyningene eller at man må forlate farkosten flytende på sjøen.

— Ta en telefon og meld fra. Da kan man unngå mange unødvendige utrykninger, sier Steinsland.