KRISTIANSAND: — Det er helt tydelig at det har vært minibanksvindlere på ferde i vårt distrikt denne påsken. Vi vet ikke om svindlerne fortsatt befinner seg på Sørlandet, sier operasjonsleder Ove Austenaa ved Agder politidistrikt.Ettersom bankene har vært stengt i påsken, er det uklart hvor mange personer som er rammet og hvor store summer svindlerne har fått med seg. Skimmerutstyr i Lyngdal

Minibanksvindlerne ser ut til å ha gått mest grundig til verks i Lyngdal.Her fant bankledelsen skimmerutstyr og montert kamera i minibanken.- Vi tok affære og fjernet utstyret natt til langfredag, sier banksjef Svein Bringsjord.Det var bankens folk og kunder som fant utstyret, som for øvrig var vanskelig å oppdage. Utstyret ble fjernet og overlevert politiet samme natt.Samtidig begynte folk i banken å sjekke uttak fra minibanken, uten å finne noe mistenkelig.Lørdag fortsatte man å sjekke kontoer, uten da heller å finne noe mistenkelig.Også banksjef Per W. Schulze i Sparebanken Sør i Mandal ble kontaktet av politiet i helgen.- Politiet fortalte at de hadde fått melding om at utlendinger lusket rundt og kanskje hadde planer om å svindle minibanken vår. Det ser heldigvis ikke ut til å ha skjedd. Denne gang har det gått fint hos oss, opplyser banksjef Schulze. Vær på vakt!

Operasjonsleder Ove Austenaa oppfordrer folk til å være ekstra på vakt, når de skal ta ut penger i minibanker på Sørlandet.Utstyret som blir brukt ved slik svindel, kan lese av kortnummer og kode på bankkortene til brukere av minibankene.- Folk bør sjekke at ikke noe virker unaturlig. Det er ofte vanskelig å oppdage, ettersom svindlere er gode til å dekke til det falske utstyret de setter på minibankene. De pleier også å være der bare en kort stund. Men dekk i alle fall til koden, de kan nemlig også bruke skjult kamera, sier Austenaa, og legger til at videre etterforskning starter i dag når bankene åpner.Også i forrige måned ble flere minibanker på Agder utsatt for ulovlig avlesningsutstyr.Blant annet ble flere kunder i Valle Sparebank svindlet for flere tusen kroner, etter uttak i minibanken som Valle Sparebank har i Vestre Strandgate i Kristiansand.