KRISTIANSAND: Det var like over klokka 21 om kvelden at politiet stoppet 32 åringen på E39 øst for Mandal. Han holdt da en hastighet som var minst dobbelt så mye som fartsgrensen på stedet.

Etter at politiet hadde trukket fra de nødvendige sikkerhetsmarginer ble hastigheten fastsatt til 143 kilometer. Førerkortet ble inndratt på stedet, og i tillegg til fengselsstraffen må den 32 år gamle mannen fra Mandal være uten førerkort i 24 måneder. Den domfelte er tidligere bøtelagt fire ganger, blant annet for en fartsovertredelse i 1993. Skillet mellom betinget og ubetinget fengsel for fartsovertredelser i 70-sonen går ved hastigheter rundt 120 kilometer. I dette tilfellet var mandalitten over grensen for ubetinget fengsel. Kristiansand tingrett sier at hensynet til trafikksikkerheten og de allmennpreventive forhold tilsier en ubetinget reaksjon. Retten har samtidig lagt vekt på at 32 åringen har tilstått. ”Rabatten” for tilståelsen er en reduksjon i fengselsstraffen fra 26 til 21 dager.

Den domfelte vil få problemer fordi han er sterkt avhengig av sitt førerkort i jobb, men dette har retten ikke lagt vekt på i forbindelse med inndragingstiden på to år.