GRIMSTAD: — De to mennene som har omkommet må sendes til Rettsmedisinsk Institutt rett og slett fordi de er så skadet at vi ikke klarer å identifisere dem selv, sier stasjonssjef ved Grimstad polititstasjon, Øystein Krogstad, til fvn.no

Det skal det taes DNA-prøver av de to i morgen, og ifølge Krogstad kan man ikke forvente noe svar på prøvene før tidligst tirsdag.

Gjennomsøkt huset

Etter at brannen ble slokket har politi og brannvesen gått igjennom hele huset uten å finne flere omkomne. Det har fremdeles ikke lykkes politiet å komme i kontakt med den savnede personen.

Krogstad sier de begynner å få oversikt over hvem som har vært i huset, men påpeker at det likevel er for tidlig å trekke noen konklusjoner angående identiteten til de omkomne.

— Det kan jo også være folk som har vært på besøk, så foreløpig kan vi ikke si noe med sikkerhet, sier han.

Årsaken ukjent

Politiet vet enda ikke årsaken til brannen.

— Det er så utbrent og så varmt, at vi rett og slett ikke kan få sjekket det på nåværende tidspunkt, sier Krogstad.

Krimteknikere vil gå i gang med sitt arebeid i morgen tidlig.

Trodde alle var ute

Det var klokken 04.03 natt til søndag at politiet fikk inn meldingen om brann i Arendalsveien nr.3 i Grimstad. Alt som var av brannfolk og frivillige i Grimstad rykket ut da alarmen gikk.

— Vi fikk flere personer ut av huset da vi kom, og tror at alle er ute. Ingen savner noen, og det er et godt tegn. Men det er fem boenheter i huset og mange innganger, så det er ganske uoversiktelig, sa Erik Evensen, fagleder på brannstedet i Grimstad da Fædralandsvennen ankom like etter klokken fem søndag morgen.

Innen klokka var fem hadde brannvesenet fått kontroll på brannen.

— To tredeler av huset er totalskadd. Første etasje er røykfri, andre etasje er det røyk i, mens tredje etasje og loftet er veldig brannskadd, sa Evensen i femtiden.

Fryktet spredning

Huset som brant ned er ett treetasjers leilighetsbygg, som ligger like ved Grimstad kirke. En person ble hjulpet ut vinduet, og en en kvinne som lå og sov i kjelleren ble vekket og hjulpet ut. Flere skal ha gått ut døra ved egen hjelp. Også personene i nabohuset ble evakuert.

– Vi fryktet lenge at brannen skulle spre seg til nabohusene, forteller Evensen.

— Jeg våknet av at det hamret på døren. Politiet fikk evakuert oss ettersom nabohuset brant. Da vi kom ut var det full fyr, fortalte en nabo til adressetidende.no.

Personene i nabohuset skal ha kommet uskadd fra den dramatiske brannen.