KRISTIANSAND: — Jeg har ikke satset på noen av ordførerkandidatene, ler oddsfavoritt Mette Gundersen.

Til tross for en sterk høyre-bølge er det Mette Gundersen fra Arbeiderpartiet som seiler opp som ordførerfavoritt på tippeselskapet Centrebets odds.

Mette Gundersen (AP), Jørgen Kristiansen (KrF) og Per Sigurd Sørensen (H) har henholdsvis 2,20, 2,75 og 3,10 i odds på Centrebet. Tor Utsogn (FrP) har 17, mens Vidar Kleppe kun har 1001 i odds.

Gundersen ønsker imidlertid å forholde seg taus om hva hun tror om ordførervalget og resultatet inntil valget er over. Hun er heller ikke begeistret for at slike veddemål som Centrebet nå arrangerer på nett finnes.

— Jeg tilhører et parti som er mot gambling. Vi ønsker at det skal komme kultur, idrett og frivillige tilgode, og ikke havne rett i lomma på de som arrangerer veddemålet på nett, sier Gundersen til fvn.no.

Mot alle odds?

Med en odds på 1001 er Vidar Kleppe alt annet en favoritt til å kunne overta som ordfører. Men det kan bli lønnsomt. Satser man én krone på Vidar Kleppe vil man kunne tjene en tusenlapp om Demokratene skulle slå til i dette valget.

  • Det kommer vel neppe til å skje, sier markedssjef i Centrebet, Frank Hansen.

Heller ikke Vidar Kleppe har troen på at det er han som overtar som ordfører etter Jan Oddvar Skisland.

  • Jeg er en realist vettu, så det at jeg blir ordfører er like sannsynlig som at Frp får en ordfører i Kristiansand, sier Vidar Kleppe til fvn.no.

Han er likevel ikke i tvil om at han ville bli en god varaordfører.

- Jeg vil bli en bra varaordfører. Jeg er den politikeren i Kristiansand som har fått flest gjennomslag for politiske saker og jeg er den mest aktive politikeren, sier Kleppe til fvn.no.

Han ønsker også å påpeke at Demokratene er mot gambling. Kleppe oppfordrer heller velgere til å stemme ved valget og ikke gamble.

Kleppe stiller seg likevel uforstående til Arbeiderpartiet og Mette Gundersens gode odds.

— Det skjønner jeg ikke, sier Kleppe og mener at det viktigste for demokratene nå er å komme i vippeposisjon.

Satser på Høyre, KrF og Arbeiderpartiet Hansen er ikke i tvil om hvilke tre ordførerkandidater som kjemper om ordførerstolen i Kristiansand.

— Det er liten tvil om at ordføreren kommer fra enten Arbeiderpartiet, Kristelig Folkeparti eller Høyre, men hvem av disse som blir valgt er nesten håpløst å spå på forhånd, sier Hansen.

Hvem tror du blir Kristiansands nye ordfører? Si din mening!