MANDAL: — At noen mennesker kan være så onde, sier Syvertsen til avisen Lindesnes.

Det var onsdag 30. mai den bestialske kattemishandlingen skjedde. Janne var bortreist, så hennes mor Eva hadde ansvaret for kattene hennes.

Da hun skulle få inn kattene for kvelden, kom den ikke som den pleier, og først etter en god stund fant hun den skadeskutte drektige kattemoren i elendig forfatning. Hun mener katten kan ha gått med kulen i kroppen mellom 12 og 24 timer.

Den fem år gamle katten var drektig i femte uke, og hadde fra før to kattunger på ti uker. Eva Syvertsen tok med seg kattemor til dyrlege Aud Thelin ved Mandal dyreklinikk , som raskt konstaterte at livet ikke stod til å redde, verken for kattemor eller ungene.

— Katten hadde det så vondt at den selv med bedøvelse hylte av smerte, sier Thelin til Lindesnes.

En kule fra det som kan være fra et luftgevær, hadde truffet katten i albuen, og blitt sprengt i sammentreffet. Fragmenter av kulen kan ses tydelig på røntgebildet.

— Hvem er så slem at de skyter på en katt? Den var sky, og ikke videre begeistret for andre mennesker enn oss. Den eneste måten å treffe den er å ha brukt den som blink, en hendelse jeg helst vil unngå å tenke på, sier Janne Nathalia Syvertsen fortvilet.

Katten som ble avlivet, hadde to kattunger på 10 uker fra før, og de burde hatt en mor i to uker til, før de klarer seg selv.

Janne Nathalie Syvertsen utlover nå dusør for opplysninger som kan avsløre hvem kattemishandleren er.