KRISTIANSAND: — Det er jeg som har lastet det ned og sett på det. Det ulykksalige er at de ikke ble slettet. Jeg finner ingen tilfredsstillelse i dette, sa 70-åringen i Kristiansand tingrett i går.

70-åringen fortalte om seksuelle overgrep i barndommen som motivasjon for at han hadde lastet ned filmsnuttene på pcen sin.

— Jeg ble selv misbrukt seksuelt på det groveste som barn. Fortsatt kan jeg våkne etter å ha drømt at jeg får sæd i munnen. Jeg så nok på filmene for å se hvordan barn har det når de blir seksuelt misbrukt, slik jeg selv ble. Jeg tar sterk avstand fra det, fortalte 70-åringen, som erkjente straffskyld.

Det er nemlig forbudt etter straffeloven å være i besittelse av barnepornografi. Det betyr at hvis du har filer fra internett som viser seksuelle overgrep mot barn på pcen din, kan du bli straffet for det.

— De som ikke har naturlige sperrer mot den slags, må vite at det blir straffet strengt å være i besittelse av slikt materiale. Jeg mener han må dømmes til 21 dagers ubetinget fengsel, sa aktor Tone Skranefjell i sin prosedyre.

De 14 filmene varierte i lengde fra åtte minutter til tre sekunder. Barna som ble utsatt for seksuelle overgrep var i alder fra fire til tretten år.

Mannens forsvarer, Sveinung S. Johnsen, mente at 70-åringen må få betinget fengselsstraff og bot.

­ Det var ikke mange filmer, han har ikke laget dem selv, de var korte, han hadde ikke betalt for det og de ble ikke spredt til andre. Vi har å gjøre med en mann med problemer som har søkt etter hjelp på internett. Det er alt for strengt å dømme ham til fengselsstraff, selv om man tar avstand fra handlingen, sa Johnsen.

Dom i saken faller i neste uke.

Les hvordan 70-åringen ble avslørt i papiravisen i morgen.