KRISTIANSAND: — Dette er en kompleks sak, og etterforskningsarbeidet må gjøres grundig. Ingen profitterer på hastverk, sier politiinspektør Olav Veggeberg til Rogalands Avis.

Ekteparet Arnt Olav Steinsland (39) og Anne Catrine Steinsland (38), og parets 5 år gamle datter Andrea, omkom da bilen de satt i ble overkjørt av et vogntog på Hæstad, øst for Helleland, i juli i år. Tre personbiler kjørte etter hverandre vestover da den første bilen kom over i motgående kjørefelt og sneiet borti et vogntog. Trailersjåføren mistet kontrollen og braste inn i den tredje bilen. Det var i denne bilen, en Volvo stasjonsvogn, at familien fra Hægeland satt.

Omfattende

Ifølge politiinspektør Veggeberg har etterarbeidet etter ulykken vært mer omfattende enn det som er vanlig i trafikksaker. Fremdeles gjenstår en del ubesvarte spørsmål av teknisk karakter.

— Etterforskningen kan komme til å strekke seg til over nyttår, sier Veggeberg.

Førerne av traileren og og den første bilen på vei vestover fikk status som siktet etter ulykken. Den tsjekkiske trailersjåføren fikk senere tilbake førerkortet, men er fremdeles formelt siktet. Han blir trolig innkalt som vitne ved en eventuell rettslig behandling.

— Vi er ferdig med etterforskningen for vår del. Det er den tekniske delen som gjenstår, blant annet om lasten på traileren kan ha vært så tung at skadefølgen ligger i det, sier stasjonssjef Henry Tendenes ved Eigersund politistasjon, til fvn.no.

Fortsatt siktet

Bilføreren, en 26 år gammel kvinne fra Sandnes, fikk senere opprettholdt politiets førerkortbeslag av Sandnes tingrett.

— Vi har hatt avsluttende avhør med henne. Hun vet ikke hvorfor hun kom over i motgående kjørefelt, opplyser Tendenes.

Politiinspektør Veggeberg har tidligere uttalt at han foreløpig ikke har sett noe som peker i retning av at det kan bli bildrapssiktelse i saken.

— Begge er fortsatt siktet. Når saken er ferdig etterforsket, blir det avgjort om tiltalte skal tas ut, sier Veggeberg.