KRISTIANSAND: Mannen som er norsk statsborger og av kosovoalbansk opprinnelse ble pågrepet i en bolig i Kristiansand. Han sitter tirsdag kveld i avhør hos politiet. Det er ikke avklart om mannen vil bli framstilt for varetektsfengsling.

Til sammen fire menn er siktet etter knivstikkingene i helgen og mandag kveld. En 18 år gammel mann av kosovoalbansk opprinnelse sitter varetektsfengslet med brev og besøksforbud og i isolasjon.

— Årsaken til at mannen får isolasjon er at vi frykter han kan påvirke vitner, sier politiadvokat Arne Kjønstad ved Agder politidistrikt.

Hevnoppgjør

Konflikten mellom en kosovoalbansk og en somalisk gjeng i Kristiansand begynte med slåsskamp og knivstikking i helgen. To menn ble kjørt til sykehuset, og to menn ble kjørt til legevakten med kuttskader. Mandag kveld ble enda en mann kjørt til sykehuset etter å ha blitt banket opp og stukket med kniv. Hendelsen var ifølge politiet en del av hevnoppgjøret mellom de to gruppene.

I tillegg til 18-åringen som er varetektsfengslet og 20-åringen som ble pågrepet tirsdag, ble en siktet sendt i fengsel for å sone en tidligere dom og en ble sendt til Oslo for operasjon.

To fronter

— Det er uklart hvem som har vært til stede under disse hendelsene. Det er veldig vanskelig å få de involverte til å forklare hva som har skjedd. Vi holder et øye med disse miljøene nå, og håper å være i forkant av nye hendelser, sier politioverbetjent Geir Hansen ved Agder politidistrikt.

Politiet vil ikke si noe mer om hvem som står bak hevnoppgjøret.

— Det har dannet seg to fronter, men det er veldig uklart hvem som står mot hverandre. Bildet er uoversiktlig. Det dreier seg om menn i 18-20-årsalderen, sier Hansen.

Han håper nå at gjengmedlemmene besinner seg før volden får alvorligere utfall enn hittil. Se video fra TVSør .