KRISTIANSAND: — Skisland skuffer meg. Kanskje han sier det er tilfeldig, men det er ingen unnskyldning, sier Ole Wiktor Olsen i Skandinavisk trafikksenter.

I går skjedde det for tredje gang. Jan Oddvar Skisland var avbildet i Fædrelandsvennen på sykkel - uten hjelm.

— Det er forkastelig at han ikke er bevisst sitt ansvar som rollemodell. Vi forlanger at ordføreren beklager, raser fem representanter for trafikkorganisasjoner i et leserinnlegg i dagens avis.

Vil spandere hjelm.

Både Olsen og de andre signaturene tilbyr seg å spandere hjelm på ordføreren hvis det er nødvendig.

Det er det neppe. Men først: Lørdag 24. juli 2004 skrev Fædrelandsvennen at Kristiansand fikk skryt for banebrytende miljøsatsing. Skisland på racersykkel uten hjelm ledsaget oppslaget på forsiden.

Året etter figurerte han 26. april da han ba om mer trening for skolebarna. Men i rettferdighetens navn skal sies at det var Fædrelandsvennen selv som fant dette bildet i arkivet fra året før.

Siste gangen var altså i går, i en sak om klimautfordringer.

Legger seg flat

  • Jeg må jo bare legge meg flat, beklager Skisland.

Han sier han har sykkel og hjelm, og bedyrer at han bruker begge deler stadig vekk, og så å si alltid sammen.

— Jeg stilte opp på kort varsel på en lånt sykkel for å sykle 400 meter. Jeg vurderte sterkt å rappe en hjelm fra en av de andre, så jeg skulle slippe å bli avbildet uten hjelm. Alternativet var jo å ikke stille opp. Man må kunne bruke fornuften, det aner meg at noen av dem som skriver under en eller annen gang også kan ha syklet uten hjelm. Jeg bruker alltid sykkelhjelm når jeg ellers sykler, sier Jan Oddvar Skisland.